SIRIS.nl

NWC boekt zwaarbevochten zege op SV Bleric

NWC (Asten) heeft op een zonnig sportpark 't Saorbrook gewonnen van SV Blerick.

De Astenaren boekten een zwaarbevochten 2-3 zege.

Coach Henry van Alebeek van de gasten liet aanvoerder Ralf van Oosterhout terugkeren in de basiself ten koste van Mark Bosch. Martijn Mulder kreeg de voorkeur boven Juul Verbugt en Leon van den Bosch speelde in plaats van Tom van Bussel. Bas van Geffen verhuisde daardoor naar het centrum.

Blerick begon goed aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam bijna op voorsprong via Jimmy Teelen, die NWC-doelman Gijs Brüsewitz omspeelde maar vervolgens naast schoot. Ook de tweede mogelijkheid was voor Blerick, maar topscorer Paul van Liempd knalde over. De gepromoveerde withemden probeerden telkens de balvaste spits te bereiken en daar hadden de bezoekers het regelmatig lastig mee, al stond de Astense defensie alleraardigst.

Na een half uur spelen brak NWC de wedstrijd open. Arne van Geffen zette goed door en van dichtbij verschalkte hij Blerick-goalie Frank Decker: 0-1. Via de binnenkant van de paal trof de goed spelende middenvelder doel. Blerick en NWC maakten er een leuke wedstrijd van en vlak voor rust trokken de gastheren de stand weer gelijk. Van Liempd rondde een subtiele steekpass koelbloedig af: 1-1. Pijnlijk, omdat NWC'er Jeroen van Deursen even daarvoor een grote kans onbenut liet. Decker kon net op tijd de bal voor zijn voeten wegnemen, waardoor de spits niet kon scoren. NWC liet zich niet gek maken door de Limburgse treffer en ver in de blessuretijd werd het alweer 1-2. Martijn Ghielen zag de vrijstaande Van Deursen, bediende hem op maat en de aanvaller maakte beheerst af. Met een voorsprong ging NWC de kleedkamer in voor een kwartiertje pauze.

Na de onderbreking leken de oranjehemden het duel te beslissen. Arne van Geffen soleerde knap door de Blerickse defensie, zette meerdere verdedigers te kijk en uiteindelijk schoot hij in de rebound de 1-3 binnen. Niet heel veel later moest NWC-verdediger Martijn Henst aan de noodrem trekken toen Van Liempd dreigde door te breken. De prima scheidsrechter Souwen uit Tilburg wees terecht naar de stip en Van Liempd benutte in de 61e minuut de buitenkans: 2-3.

De druk van Blerick nam toe, maar NWC bleef sober verdedigen. Er konden echter nog steeds kansen genoteerd worden voor beide elftallen waardoor de wedstrijd bleef boeien. Martijn Mulder zette zichzelf na een fraaie individuele actie alleen voor Decker, maar de sluitpost redde. Aan de overkant kon Brüsewitz ternauwernood een bijna zekere kopgoal van Van Liempd uit de lucht plukken. Namens NWC was er ook nog een prima mogelijkheid voor Itay Blaycher, die ook na een voortreffelijke actie pech had dat de bal tegen de paal rolde. Daardoor kwam geen verandering meer in de stand en kan NWC een mooie, maar zwaarbevochten overwinning bijschrijven. Bovendien zijn de manschappen van Van Alebeek terug aan kop in de tweede klasse F. Komende zondag komt Heeze op bezoek op sportpark 't Root.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Bas van Geffen, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Arne van Geffen, Ralf van Oosterhout, Itay Blaycher, Martijn Mulder, Jeroen van Deursen (83' Tom van Bussel) en Martijn Ghielen (75' Gianni Steijlen).