SIRIS-tv zendt op zaterdag 12 en zondag 13 december het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hubert Vos:

Het gemeentebestuur van Asten hield op woensdag 9 januari de nieuwjaarsreceptie in gemeenschapshuis De Klepel. Burgemeester Hubert Vos hield er zijn nieuwjaarstoespraak.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Asten:

Het gemeentebestuur van Asten hield op woensdag 9 januari de nieuwjaarsreceptie in gemeenschapshuis De Klepel. Het was er weer een drukte van belang. Na afloop van de receptie sprak Harrie van Horik met burgemeester Hubert Vos en de wethouders Janine Spoor, Henk van Moorsel en Theo Martens.

Overdracht personalia Frits de Bruijn:

In Asten is een Frits de Bruijnstraat. De straat is vernoemd naar de bekendste verzetsstrijder uit Asten Frits de Bruijn, die in september 1944 aan het eind van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd vermoord. Op woensdag 9 januari was er in het heemhuis van heemkundekring De Vonder een bijeenkomst waar de personalia van Frits de Bruijn werden overgedragen aan de heemkundekring.

Nieuw Rouwcentrum Asten:

Op zondag 23 december werd Rouwcentrum Asten aan de Ceresstraat na een ingrijpende verbouwing officieel heropend. Janette en Frank Meeuws vertellen over wat er allemaal veranderd is.

Marij Tinnemans-van Zoggel Zùmmerse Mens:

Marij Tinnemans-van Zoggel uit Someren-Heide is de Zùmmerse Mens 2018. Marij werd op maandag 7 januari door de Stichting Someren Natuurlijk gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Someren.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Someren:

Burgemeester en wethouders hielden op maandag 7 januari de traditionele nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Someren. Een paar honderd inwoners van de gemeente Someren kwamen elkaar een goed en gelukkig 2019 toewensen.

Asten Nu - Arbeidsmigrantenbeleid gemeente Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor het arbeidsmigrantenbeleid van de gemeente Asten. In onze regio zijn veel arbeidsmigranten uit vooral Oost-Europa werkzaam. Zo ook in Asten. De huisvesting van deze migranten is zeer divers opgelost. Wethouder Henk van Moorsel geeft hierover tekst en uitleg.

Het programma deel 2:

Gert van Bussel prins CV De Peelvrujters:

Gert van Bussel is de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Peelvrujters uit Heusden. Prins Gert I werd op zaterdag 5 januari in Partycentrum De Pandoer gepresenteerd. SIRIS-tv stelt de nieuwe prins aan u voor.

Receptie Prins Lukas I van De Meerpoel:

Op zaterdag 12 januari recipiëren Prins Lukas I en Prinses Karin van carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren in zalencentrum Centraal. Iedereen is welkom om in dit 55-jarig jubileumjaar het prinsenpaar te feliciteren en een fijne carnaval toe te wensen. Ralph van Eijk van de receptiecommissie en de jubileumprins zelf vertellen wat ze van de receptie verwachten. 

Receptie jeugdprins 't Meerpoeleke:

Jeugdprins Stef I, Jeugdadjudante Guusje en de Jeugdraad van Elf van 't Meerpoeleke houden op zondag 13 januari hun receptie in Zalencentrum Centraal in Someren. Iedereen is welkom en dat vertelt René Boetselaars van ’t Meerpoeleke.

Nieuwe Dorpsstraat in Eegelshoeve:

In woonzorgcentrum Eegelshoeve in Someren is een afdeling Kleinschalig Wonen voor mensen met dementie. De huiskamers van deze bewoners grenzen aan een gang. Om meer belevingsgericht te zijn naar deze doelgroep, is de gang getransformeerd tot een straat. Op dinsdag 8 januari onthulde burgemeester Dilia Blok de straatnaambordjes.

Glazen Kooi 2018:

Op vrijdag 28 december ging op het Wilhelminaplein in Someren de derde editie van de Glazen Kooi van start na de opsluiting van de twee discjockeys Siard van den Heuvel en Koen Wijnen in de kooi. De wethouders Louis Swinkels en Guido Schoolmeesters deden de deur op slot. Siard en Koen zorgden tot en met 30 december 43 uur lang voor muzikaal vertier. En dat allemaal voor het goede doel; het vervullen van grote en kleine wensen van grote en kleine mensen.

De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Dilia Blok van Someren is afgelopen week op SIRIS-tv uitgezonden maar past vanwege de lengte niet in het SIRIS-weekoverzicht. De nieuwjaarstoespraak is te zien op www.siris.nl en op facebook.


Trefwoorden: siris-weekjournaal weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 12 januari 2019 | 09.30 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 18 januari 2019 | 09.15 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub