SIRIS.nl

Geschiedenisboek St. Anna

Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor alle personeelsleden van de St. Anna Zorggroep in Geldrop werd het boek St. Anna gepresenteerd.

Samensteller Sjef Smeets overhandigde aan Ingrid Wolf, voorzitter van de raad van bestuur, het boek ‘St. Anna De geschiedenis van het zelfstandige St. Anna Ziekenhuis, Geldrop 1931-2017’.

“Vele inwoners van Geldrop en omgeving zijn vertrouwd met het St. Anna Ziekenhuis. Als (oud)-werknemer, of (groot)ouder, of kind van huidige personeelsleden, als bezoeker van zieke vrienden en familieleden, of als patiënt. Hele families zijn van generatie op generatie steeds weer bij het St. Anna uitgekomen. Lief en leed is daar door letterlijk ontelbare aantallen mensen gedeeld. In het boek St. Anna zullen veel families iets terugvinden wat herinnert aan gedeelde, persoonsgerichte zorg.” vertelt Sjef Smeets na afloop. Hij heeft met behulp van een enorm archief feiten en gebeurtenissen verzameld die samen met vele foto’s en krantenartikelen de interessante geschiedenis van het streekziekenhuis laten zien.

Het boek geeft een mooie historische inkijk in het verleden van het St. Anna en al haar betrokkenen. “Een gedeeld verleden waar we met z’n allen binnen en buiten het ziekenhuis trots op kunnen zijn”, aldus Ingrid Wolf. “De beelden in het boek spreken voor zich. Alles wat we in het verleden hebben geleerd nemen we mee in de toekomst. Een toekomst waarin de zorg een hele belangrijke rol speelt voor jonge én oudere mensen en (top)sporters. Hiervoor kunnen mensen terecht bij ons ziekenhuis, woonzorgcentra Ananz én TopSupport.” Alle medewerkers ontvingen na afloop van de nieuwjaarsreceptie eveneens een exemplaar van het boek.

St. Anna van Sjef Smeets verschijnt bij DATO, een onderdeel van uitgeverij Lecturis.

Het ISBN nummer van het boek is 978-94-6226-308-6.

Het boek is via elke boekhandel in Nederland verkrijgbaar. Boekhandel Van Grinsven in Geldrop heeft het boek op voorraad.