SIRIS.nl

NWC verstevigt koppositie dankzij ruime zege op Heeze

NWC (Asten) blijft lijstaanvoerder in de tweede klasse F.

De ploeg van trainer Henry van Alebeek speelde geen grootse wedstrijd, maar dankzij een sterke begin- en eindfase werd met groot verschil gewonnen van Heeze: 5-1.

Aan Astense zijde begonnen verdediger Bas van Geffen en clubtopscorer Itay Blaycher op de bank. Daardoor kregen Tom van Bussel en Gianni Steijlen in hun plaats weer een basisplek.

NWC kwam sterk uit de startblokken op sportpark 't Root. Op aangeven van Steijlen prikte Martijn Ghielen via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Nog geen vijf minuten later wist NWC de score zelfs te verdubbelen via opnieuw Ghielen. Tom van Bussel veroverde op het middenveld de bal, stuurde Jeroen van Deursen de diepte in en de snelle spits bediende de doeltreffende Ghielen keurig op maat: 2-0. Heeze kam er niet aan te pas en kreeg geen grip op de gemakkelijk combinerende Astense voorhoede. Toen Van Bussel in de achttiende minuut ook nog de derde maakte, leek het duel al heel vroeg beslist. De centrumverdediger verlengde met succes een scherpe vrije trap van Arne van Geffen: 3-0.

Even later leek Steijlen op weg naar de 4-0, maar nu trad Heeze-doelman Derk Faes wel reddend op. Vervolgens ging de oranje storm even liggen en konden de gasten wat beter in het spel komen. De aansluitingstreffer werd gemaakt na ruim een half uur spelen, toen schaduwspits Ad Snoeijen een afvallende bal hard binnenschoot: 3-1. Heeze kreeg nog wat kansjes via Mark Claassen en Steven van Dijk, maar meer leverde het niet op voor de bezoekers.

Vroeg in de tweede helft werden beide elftallen een keer gevaarlijk. Eerst zeilde een hard schot van Heeze-jongeling Jorg van Galen over het Astense doel en aan de overkant schoot de uitglijdende Arne van Geffen in kansrijke positie naast. NWC speelde na rust niet overtuigend en maakte het zichzelf te lastig, al stond de organisatie opnieuw goed. Beide teams waren slordig en dat kwam de amusementswaarde niet ten goede. Toch toonde NWC zich een effectieve ploeg en besliste het na 76 minuten de wedstrijd. Ghielen maakte zijn derde van de middag door de rebound zuiver binnen te schieten: 4-1. NWC zette in de slotfase even aan en via invaller Juul Verbugt gaf de thuisclub de zege nog extra glans. Hij werd gelanceerd door Luuk Castelijns en lobte de bal prachtig over de uitkomende goalie heen: 5-1. Daarmee zorgde de middenvelder voor het slotakkoord na een wedstrijd die niet voortreffelijk was, maar waarin NWC uiterst doeltreffend speelde en daarmee Heeze via een mooie uitslag over de knie legde. De koppositie blijft daarmee in handen van de Astense formatie, die komende zondag op bezoek gaat bij het Geldropse Braakhuizen.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Tom van Bussel, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Arne van Geffen (82' Juul Verbugt), Ralf van Oosterhout, Gianni Steijlen (77' Itay Blaycher), Martijn Mulder, Jeroen van Deursen en Martijn Ghielen.