SIRIS-tv zendt op zaterdag 2 en zondag 3 februari het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Voorleeswedstrijd Someren

De lokale ronde van de voorleeswedstrijd in Someren werd gehouden op donderdag 31 januari in De Ruchte. Er waren acht schoolwinnaars die elk een zelfgekozen fragment uit een boek voorlazen.

Voorleeswedstrijd Asten

In De Klepel in Asten werd op donderdag 31 januari de lokale ronde van de voorleeswedstrijd van de gemeente Asten gehouden. Er waren negen schoolwinnaars die elk een zelfgekozen fragment uit een boek voorlazen.

Nieuwe jeugdhoogheden CV De Peelvrujters

Carnavalsvereniging De Peelvrujters uit Heusden heeft twee nieuwe jeugdhoogheden. Dat zijn Jeugdprinses Laura van Gaal en Jeugdvorstin Janske van Teeffelen. Zij stellen zich aan u voor.

Informatieavond voor culturele organisaties

Op 19 december is de Klankbordgroep Cultuur Someren van start gegaan. De Klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van culturele organisaties in Someren, te weten muziekgezelschappen, toneel, koren, seniorenorkest, cultuureducatie, bibliotheek, gemeenschapshuizen en de gemeente. Eén van de doelstellingen van de Klankbordgroep Cultuur is het inrichten van een Cultuurplanner voor Someren. De lokale omroep SIRIS heeft de uitvoering hiervan op zich genomen. De culturele organisaties kunnen in het vervolg zelf de agenda vullen, ieder voor hun eigen onderdeel. Op dinsdag 29 januari kwamen culturele organisaties in de bibliotheek in Someren bijeen om kennis te maken met de Cultuurplanner en het gebruik daarvan. Wethouder van cultuur Louis Swinkels leidde de bijeenkomst.

Oplossing voor fileprobleem

Mohamad Bilal uit Someren is een Syrische vluchteling en hij noemt zich uitvinder. Hij heeft een plan bedacht om de vervoer- en transportproblemen in ons land en in andere landen op te lossen. Hij moet zijn ideeën daarover ergens kwijt. Om te beginnen bij SIRIS-tv.

Het programma deel 2:

Receptie 50 jaar Contact Commissie Someren-Noord

De Stichting Contact Commissie Someren-Noord herdacht op vrijdag 25 januari het feit dat zij vijftig jaar lang rond Sinterklaas en Kerstmis vele kinderen maar ook ouderen en eenzamen in Someren-Noord met een bezoekje mochten verblijden. Dat herdenken deed de Stichting met een receptie in gemeenschapshuis De Weijers in Someren-Noord.

Asten Nu - veiligheidsbeleid gemeente Asten

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor het veiligheidsbeleid van de gemeente Asten. Burgemeester Hubert Vos geeft tekst en uitleg.

Houdoelied van Wim Daniëls by D'Einder Muzikanten

Het Houdoelied is een tekst geschreven door taalvirtuoos Wim Daniëls uit Aarle-Rixtel. Hij kon daar zelf de muziek niet bij verzinnen, dus zette hij de tekst op Facebook met daarbij de oproep dat iedereen, die muzikaal genoeg was om een melodie te maken, hiermee aan de slag kon. Vaste arrangeur van D’Einder Muzikanten, Sjef Wijnen, pikte dit razendsnel op en maakte een pakkende carnavalsmelodie met de tekst van Wim Daniëls. Het Schlagerduo Rudi und Carrell werd bereid gevonden om de zangpartij voor hun rekening te nemen. U ziet de videoclip.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 01 februari 2019 | 17.05 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 07 februari 2019 | 20.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub