NWC boekt regelmatige thuisoverwinning op Blerick

NWC uit Asten is winnend uit de winterstop gekomen.

De oranjehemden zetten laagvlieger Blerick met 3-0 opzij en zetten de zegereeks daarmee voort. Sander van den Eijnde maakte er twee, Chesron Geuns zette één goal op zijn naam.

Binnen het kwartier kon de thuisploeg al juichen op sportpark ’t Root. Mark Bosch werd net buiten het strafschopgebied gevloerd waarna Sander van den Eijnde ging aanleggen voor de vrije trap. Zijn prachtige, steenharde knal vloog buiten bereik van Blerick-doelman Dylan Hauser in de kruising: 1-0. De volgende kans, zeven minuten later, was voor Jeremias Carlos David. Nadat Hauser een poging van Chesron Geuns had gepareerd, mikte de vleugelspeler van NWC in de rebound onzorgvuldig over het doel. Blerick brak tweemaal gevaarlijk door, maar miste de overtuiging om NWC-keeper Stefan Vaas écht in de problemen te brengen. Verder was het vooral eenrichtingsverkeer naar het Limburgse doel en had NWC continu de bal. De gasten trokken zich massaal terug op eigen helft, maar dat weerhield NWC er niet van om tot kansen te komen. In minuut 21 verdubbelden de Astenaren de score dankzij Geuns, die een hoekschop van Carlos David binnenkopte: 2-0. Het leek opnieuw een simpele middag te worden voor de koploper in klasse 3C, zeker toen de voorsprong op slag van rust nog vergroot leek te gaan worden. Een schot van Bosch werd echter uit de linkerhoek geranseld door Hauser en even later stuitte ook Carlos David na een razendsnelle counter op de Blerick-sluitpost.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Blerick. De pijlsnelle aanvaller Dennis Meho verscheen voor het Astense doel, maar zijn inzet ging voorlangs. NWC leek niet helemaal wakker en kon er ook voetballend nauwelijks nog succesvol doorheen komen. De buit was binnen en het slordig spelende NWC schakelde wat tandjes terug. Het lukte de bezoekers wel degelijk om de snelle voorwaartsen in stelling te brengen, maar het ontbrak Blerick aan vernuft en simpelweg ook aan pure kwaliteit. Tevens voorkwam NWC-captain Martijn Henst enkele keren een veelbelovende aanval door op het juiste moment in te grijpen. De tweede helft was het aanzien eigenlijk niet waard en de wedstrijd kabbelde voort richting het eindsignaal. Een klein kwartier voor tijd kreeg NWC een strafschop nadat Carlos David op de achterlijn lichtjes werd aangetikt in duel met Hauser en een verdediger. Arbiter Pennings wees naar de stip en dat was een zware straf. Van den Eijnde, die eerder dit seizoen in het uitduel met de withemden een penalty miste maar de rebound vervolgens benutte, knalde de bal overtuigend tegen de touwen: 3-0.

De aanhang van de oranjehemden hoopte op meer doelpunten om zo de uitslag extra glans te geven, maar daar slaagde NWC niet meer in na een matig tweede bedrijf. De voorsprong op nummer twee Liessel is opgelopen tot dertien punten, maar het elftal van coach Roel Nabuurs heeft al drie wedstrijden meer gespeeld.

Zondag 10 februari gaat NWC op jacht naar nieuw succes op bezoek bij nummer zes Ysselsteyn, tegen wie op de openingsdag van dit seizoen in Asten met 1-0 werd gewonnen.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen (78’ Timo Janssen), Leon van den Bosch (87’ Novah van der Schouw), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Luuk Castelijns, Merijn van Brussel, Mark Bosch, Jeroen van Deursen (78’ Douwe Hurkmans), Chesron Geuns en Jeremias Carlos David.