SIRIS-tv zendt op zaterdag 9 en zondag 10 februari het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Videoclip Brother Moon

Kort na de release van hun debuutalbum Dysnomia hebben de bandleden van Brother Moon uit Heusden en Someren hun eerste videoclip opgenomen. We bezochten een repetitie van Brother Moon in Heusden.  

Tabaks- en gemakswinkel Toon Meeuws definitief dicht

Tabaks- en gemakswinkel A. Meeuws aan de Kerkstraat in Someren (ook wel 't Kösterke genoemd) is definitief gesloten. Someren verliest daarmee een echte familiezaak. Vele Somerenaren namen op zaterdag 2 februari de hele dag door afscheid van Toon en zijn vrouw Corrie. Hun kinderen Mariëlle, Nicky en Tommy hadden een afscheidsfeest georganiseerd in een grote tent die voor de winkel stond.

100e Rit AutoMaatje

Sinds november 2018 vervoeren AutoMaatjes van Onis Welzijn mindermobiele plaatsgenoten uit Asten en Someren. Op maandag 4 februari was de 100e rit. AutoMaatje Marij Klinckenberg vervoerde Leen Verhees uit Someren-Eind naar De Ruchte.

Veranderingen 57e Kennedymars

Vanaf vrijdag 1 februari is het mogelijk om in te schrijven voor de 57e Kennedymars. Het is vanaf die datum ook mogelijk om in te schrijven voor de jubileumeditie van het Rondje Someren. Vorig jaar waren er allerlei veranderingen en die zijn er ook dit jaar. Marsleider Davy van Otterdijk vertelt welke veranderingen dat zijn. 

Het programma deel 2:

NSO in gemeentehuis Someren

Het Nederlands Studentenorkest verzorgt op zondag 10 februari het klassiek concert 'Overwin' in De Ruchte in Someren. Om de Somerenaren daar op attent te maken hield het orkest woensdag 6 februari de zogenaamde ‘stunt’. Met muzikaal kabaal arriveerden de orkestleden op het Wilhelminaplein, waar burgemeester Dilia Blok hen opwachtte.

Ik ben Willy en gij René

In het najaar van 2018 hebben kapel De Durbloazers uit Helmond en de voetbaliconen Willy en René van de Kerkhof een carnavalskraker ‘Ik ben Willy en gij René’ gemaakt, inclusief videoclip. Op zaterdag 2 februari hielden De Durbloazers en Willy en René van de Kerkhof een signeerdag. Ze waren ook in de Albert Heijn in Someren.

Start project Wonen aan de Linde

Op donderdag 31 januari werd op het bouwterrein aan de Prins Bernhardstraat in Asten het startschot gegeven voor het project ‘Wonen aan de Linde’ van Vastgoedmaatschappij Van der Loo. Daar worden in totaal 49 woningen van vier verschillende types gebouwd.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 08 februari 2019 | 07.35 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 15 februari 2019 | 07.42 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub