SV Someren is bezig aan een goede serie in de tweede klasse F: voor de vierde keer op rij wonnen de blauwwitten, waardoor ze hun tweede positie op de ranglijst verstevigden.

Alleen EFC dat inmiddels een achterstand van drie wedstrijden heeft, kan die positie (met 9 uit 3) nog bedreigen. In een gelijkopgaande wedstrijd versloeg Someren tegenstander Marvilde met 1-2.

Na rust leidde een corner van Fabio Peters tot de 0-1. Via Jelle Born kwam de thuisclub op gelijke hoogte, maar in de slotfase kroonde Koen de Louw zich tot matchwinnaar voor de Somerenaren.

In het eerste kwart van de wedstrijd had Marvilde de overhand, maar daarna werd Someren sterker. Na een half uur leverde dit het eerste gevaarlijke moment op. Een corner vanaf rechts werd ingekopt door Oelse Venhuizen, maar de lat bracht redding voor de thuisclub. In de 42e minuut werd een voorzet van Someren aangeraakt, waardoor de bal met veel effect in het Veldhovense strafschopgebied terechtkwam. Fabio Peters reageerde het snelst met het hoofd, maar doelman Van Rooij tikte de bal nog net over de lat. Ruststand: 0-0.

In de 50e minuut opende Fabio Peters de score met een fraai genomen corner, waarbij de bal via een Marvilde-verdediger in het doel verdween; 0-1. Marvilde nam daarna het initiatief over. Nadat Jelle Born in de 62e minuut de lat had geraakt, scoorde hij enkele minuten later via de binnenkant van de paal alsnog de 1-1. Twaalf minuten voor het einde kreeg ook Someren weer een goede kans. Joost van der Velden gaf de bal vanaf rechts voor op Koen de Louw, die het doel rakelings miste. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de bal na een vrije trap van Mike Kusters weer terecht bij De Louw. Die speelde na zijn directe tegenstander ook de doelman uit en bracht zijn team opnieuw op voorsprong: 1-2.

In de slotfase werd de bal na een aanval van Marvilde weggewerkt door de Somerense defensie. Robbert Born haalde van grote afstand uit, maar de bal verdween via de buitenkant van de paal naast het doel. In blessuretijd nam Van den Akker nog een vrije trap, maar invaller-doelman Wessel Pape, die goed debuteerde, bracht redding.

Opstelling Someren: Wessel Pape, Niels Schweren, Robin van den Aker, Oelse Venhuizen, Mike Kusters, Joost van der Velden, Koen de Louw, Luuk Hoeben, Luc Bouwmans, Fabio Peters (67 Salim Zeroual), Mike Verdonschot (75 Dévi Fondon).


Trefwoorden: sv someren marvilde
Geplaatst

maandag 11 februari 2019 | 07.58 uur

Laatst gewijzigd

maandag 11 februari 2019 | 12.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub