Op woensdag 20 februari wordt in De Ruchte in Someren de film ‘The Cakemaker’ gedraaid over een Berlijnse banketbakker Thomas die met zijn bakkunst de harten veroverd van zowel mannen als vrouwen.

De film begint om 20.00 uur.

De entree bedraagt € 5.

Voor kaarten en informatie: www.deruchte.nl.

Film ‘The Cakemaker’ op 20 februari 2019 in de Ruchte

De Berlijnse banketbakker Thomas begeeft zich naar Jeruzalem om sporen van zijn overleden minnaar Oren na te lopen. De koekjes en taartjes van banketbakker Thomas zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israel, daar altijd speciaal voor langskomt, als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn moet zijn. Er ontstaat een relatie tussen de twee en Oren woont voortaan bij Thomas als hij in Berlijn is. Op een dag krijgt Thomas geen contact meer met hem en verneemt dat Oren is omgekomen. Hij gaat naar Jeruzalem om antwoorden te zoeken en maakt kennis met Oren’s echtgenote Anat maar vertelt haar niets over zijn achtergrond. Thomas verovert Anat’s hart op dezelfde manier als dat van Oren: met zijn bakkunst. Samen zetten ze niet zonder risico een goedlopende zaak op die Anat haar koosjere certificaat kan kosten aangezien Thomas niet Joods is.

Er worden in The Cakemaker veel van dit soort dualiteiten uitgespeeld: man en vrouw, Joods en niet-Joods, hetero- en homoseksueel, Duitsland en Israel.


Trefwoorden: de ruchte the cakemaker
Geplaatst

dinsdag 12 februari 2019 | 11.05 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 21 februari 2019 | 08.39 uur

Auteur

Erik Bukkems


businessclub