Mat spelend NWC verslaat hekkensluiter Baarlo

NWC uit Asten boekte op zondag 17 februari de tiende competitiezege op rij.

De oranjehemden speelden verre van goed, maar zetten rode lantaarndrager Baarlo toch met 3-1 opzij. Sander van den Eijnde was tweemaal trefzeker. Sam Ockers deed ook een duit in het zakje.

NWC begon te slap aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor Baarlo, dat via Matthijs Hanssen gevaarlijk werd. Hij kwam oog in oog te staan met NWC-goalie Stefan Vaas nadat Mark Bosch op het middenveld de bal verloor, maar het leverde de bezoekers geen doelpunt op. Vaas pareerde de inzet van Hanssen. Aan de overkant had NWC-spits Chesron Geuns de pech dat zijn knal uiteen spatte op de lat, nadat hij zichzelf in kansrijke positie had gemanoeuvreerd.

Na een klein half uur spelen werd NWC in het zadel geholpen door een domme overtreding van Baarlo-verdediger Maikel van Erp. Hij tikte Jeroen van Deursen van achteren neer en arbiter Van Schayik kon niets anders besluiten dan de bal op de stip te leggen. Sander van den Eijnde schoot de bal via de vuisten van doelman Jeffrey Schouenberg in het dak van het doel: 1-0. Op slag van rust was Geuns de meest actieve NWC-er, want hij was twee keer in de buurt van de 2-0. Eerst passeerde hij meerdere Limburgse verdedigers om vervolgens een rollertje te produceren, daarna ging zijn kopbal net naast het doel nadat Schouenberg mistastte. NWC kon nauwelijks imponeren, maar had de voorsprong op zak.

Na rust begonnen de manschappen van trainer Roel Nabuurs opnieuw niet scherp. Baarlo was een lange fase de betere partij, maar echt grote kansen creëerden de gasten niet. NWC verdedigde weliswaar prima, maar werd regelmatig naar achteren gedrukt door de moedig spelende hekkensluiter. De oranjehemden kwamen telkens overal een stapje te laat en gaven Baarlo derhalve het geloof dat er wat te halen was.

Toch toonde NWC zich een effectieve ploeg door na 66 minuten de score te verdubbelen. Sam Ockers, die al voor rust inviel voor de geblesseerde Douwe Hurkmans, legde op tijd af op linksback Van den Eijnde, die rustig bleef en de bal beheerst onder Schouenberg door binnenschoot: 2-0.

Vier minuten later kwam Ockers zelf tot score nadat hij werd gelanceerd door Geuns. De aanvaller omspeelde de Baarlo-sluitpost en zette de 3-0 op zijn naam. NWC gaf even gas en dat bleek voldoende om Baarlo opzij te zetten, maar buiten de treffers kwamen de gastheren nauwelijks voor het vijandelijke doel. Baarlo deed een kwartier voor tijd wat terug dankzij de ingevallen vleugelspeler Arman Melkonjan, die koud in het veld stond en Vaas in de verre hoek passeerde: 3-1. Het bleek een te laat wapenfeit, want NWC gaf de punten niet meer uit handen.

De dertiende overwinning in veertien gespeelde duels werd daarmee een feit, waardoor de voorsprong van zestien punten op Liessel behouden bleef. Toch zal coach Nabuurs meer van zijn team eisen als de Astenaren zondag 24 februari op bezoek gaan bij Helmondia, tegen wie NWC vooralsnog het enige puntverlies leed dit seizoen.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Mark Bosch (86’ Gijs Kuijpers), Douwe Hurkmans (34’ Sam Ockers), Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Merijn van Brussel (72’ Daan Hendrix).


Trefwoorden: nwc nwc asten baarlo sander van den eijnde sam ockers
Geplaatst

zondag 17 februari 2019 | 19.59 uur

Laatst gewijzigd

zondag 24 februari 2019 | 20.29 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub