SV Someren grossierde op zondag 17 februari in het missen van kansen: halverwege had Someren al ruim afstand moeten nemen van Gestel, maar het vizier stond niet op scherp bij de blauwwitten.

Bovendien was Gestel-doelman Tommy van de Gevel in bloedvorm. Toen iedereen dacht dat de puntendeling een feit was, scoorde Luc Bouwmans alsnog de 1-0 op aangeven van A-junior Thijs Martens.

De thuisclub begon furieus aan de wedstrijd en kreeg al binnen dertig seconden de eerste scoringskans: de inzet van Salim Zeroual strandde echter op de voeten van doelman Van de Gevel. Daarna bracht de Gestelse doelman redding op een schot van Mike Verdonschot en hij hield zijn team met een knappe safe op de been na een gevaarlijke uithaal van Robin van de Aker. Ook een doelpoging van Koen de Louw werd verijdeld door de doelman. Na een half uur ontworstelden de Eindhovenaren zich aan de Somerense druk en dwongen ook een paar kansen af. Doelman Maarten Werts was op zijn post en daarna stond de binnenkant van de paal een Gestels doelpunt in de weg.

Op slag van rust was Someren nog twee keer dichtbij een voorsprong: Mike Verdonschot miste met het hoofd en ook Koen de Louw kopte de bal vallend - na een duwtje van zijn tegenstander - rakelings naast het doel.

In de eerste helft ontbrak het bij Someren aan raffinement en geluk, in de tweede helft vooral aan nauwkeurigheid. Gestel deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen en beide teams gingen steeds slordiger spelen. Toch was Someren in het laatste kwart van de wedstrijd weer dichtbij een voorsprong, maar pogingen van Luc Bouwmans en Koen de Louw werden verijdeld door doelman Van de Gevel.

Na slordig balverlies mocht de thuisclub blij zijn dat Maarten Werts in de slotfase een inzet van Gestel-spits Samir Belhadj met de voeten keerde.

In de 88e minuut was het dan toch raak voor Someren: op links werd A-junior Thijs Martens weggestuurd. Hij gaf een strakke voorzet, die door Luc Bouwmans in de touwen werd geschoten.

Door deze nipte winst en de nederlaag van koploper FC Eindhoven heeft Someren de koppositie in de tweede klasse F overgenomen. Volgende week spelen de Somerenaren in Eersel tegen EFC.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen, Robin van den Aker, Niels Schweren, Mike Kusters, Joost van der Velden, Mike Verdonschot (65 Thijs Martens), Luc Bouwmans, Koen de Louw, Salim Zeroual, Fabio Peters (58 Justin Hoeben).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek


Trefwoorden: sv someren vv gestel
Geplaatst

maandag 18 februari 2019 | 08.00 uur

Laatst gewijzigd

maandag 18 februari 2019 | 14.36 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub