Het eerste vrouwenteam van SV Someren/NWC heeft op eigen veld met 0-2 verloren van de aanstaande kampioen Eldenia.

De ploeg uit Arnhem heeft dit seizoen nog maar één nederlaag hoeven slikken en ging er twaalf keer met de winst vandoor. In Arnhem werd er eerder dit seizoen kansloos met 6-2 verloren.

In de tweede minuut was er al een grote kans voor de thuisploeg. Het was Evi Schellens die oog in oog met de keepster van Eldenia kwam en haar ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kon schieten. Maar de goed spelende keepster van Eldenia kwam als winnaar uit de strijd.

De vrouwen van Someren/Asten raakten door deze kans een beetje overmoedig en wilden steeds meer de druk hoger gaan leggen. Zo ook in de 5e minuut. De opbouw van Eldenia werd al vroeg verstoord, waardoor er veel ruimte ontstond op het veld. Ruimte waar een ploeg als Eldenia wel raad mee wist. Dit werd dan ook gelijk genadeloos afgestraft.

De thuisploeg werd gelijk wakker geschud en wist dat het zich weer terug moest trekken en loeren op de counter. Dit werd perfect uitgevoerd. Eldenia kwam nooit lekker aan het voetballen en had moeite met het felle spel van de thuisploeg. Aanvallend kwam Someren/NWC er af en toe gevaarlijk uit, maar het was vooral de sluitpost van de gasten, die op haar hoede was en haar ploeg op de nul wist te houden.

In de tweede helft hetzelfde plan. Niet uit de tent laten lokken en spelen volgens afspraak. Eldenia begon sterk aan de tweede helft en wist in de 46e minuut het net weer te vinden. Deze bal werd vanuit een buitenspelpositie ingeschoten en dus terecht afgekeurd.

In de 54e minuut waren de gasten weer dicht bij een doelpunt, maar het harde afstandsschot werd op een schitterende manier over getikt door de keepster van de thuisploeg, Iris van Stiphout. Het moest voor Eldenia ook van deze momenten komen. Corners, vrije trappen of afstandsschoten. Maar de ploeg, die normaal gemiddeld 4,5 doelpunt per wedstrijd wist te maken, kwam voetballend niet door de goedgedichte muur van de thuisploeg. In de 69e minuut was Lotte van Mourik dicht bij de gelijkmaker. Zij werd met een lange bal gelanceerd en ook zij kwam vrij voor de keepster van Eldenia te staan. Maar zij hield wederom haar ploeg in de wedstrijd.

Na deze redding kwam de bal voor de voeten van Evi Schellens, maar haar inzet verdween over het doel. Vijf minuten voor tijd moest Someren/NWC dan toch komen. Het speelde een goeie wedstrijd en verdiende dan ook wel een punt tegen de koploper. Er werd meer op de aanval gespeeld om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het was duidelijk billenknijpen voor de aanstaande kampioenen, die een zeer lastige middag hadden op het zonovergoten sportpark De Potacker. Uiteindelijk wisten zij wel goed om te gaan met het aanvallende spel van SV Someren/NWC en maakten dankbaar gebruik van de ruimte die er weer ontstond. Diep in blessuretijd wisten zij de wedstrijd definitief op slot te gooien en de 0-2 binnen te schieten.

Donderdag 28 februari komt eredivisionist Achillis ’29 maar Sportpark De Potacker. Wederom een mooie tegenstander en natuurlijk een schitterend wedstrijd voor de supporters. De aftrap is om 20.00 uur in Someren.

Op zondag 10 maart is de volgende competitiewedstrijd in Geffen tegen Nooit Gedacht. Eerder dit seizoen werd er op eigen veld met maar liefst 0-4 verloren.

Verslag: Ivo Veltrop.


Trefwoorden: eldenia vrouwen someren-nwc
Geplaatst

dinsdag 19 februari 2019 | 12.20 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 19 februari 2019 | 12.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub