Kennismaking met zelfhulpgroepen

Wie te maken krijgt met een ziekte, verslaving of ander persoonlijk probleem, gaat in eerste instantie naar de huisarts of hulpverleners.

Maar er zijn ook andere manieren om ondersteuning te krijgen in het omgaan met je ziekte, probleem of ervaring; praten met lotgenoten. Deze vorm van ondersteuning noemen we zelfhulp.

Bij een zelfhulpgroep helpen en steunen mensen met dezelfde problemen of aandoeningen elkaar. Via de Stichting Zelfhulp Netwerk kun je in zelfhulpgroepen met elkaar praten. Je hoeft er niet in je eentje mee rond te blijven lopen. Je kunt er ook voor kiezen om er samen iets aan te doen. Zelfhulp is daarmee een fijne manier om zelf grip te krijgen op je situatie.

Op donderdag 28 maart houden Onis Steunpunt Mantelzorg en het Zelfhulp Netwerk een kennismakingsbijeenkomst. Deze is voor mantelzorgers van mensen met dementie die interesse hebben in het opstarten of bezoeken van een groep. Natuurlijk is deze bijeenkomst ook toegankelijk voor iedereen die meer informatie wil verkrijgen over zelfhulpgroepen en het deelnemen daaraan.

De bijeenkomst is van 14.30 tot 16.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur in De Ruchte in Someren in de Willem Boszaal.

Programma

Voorstellen sprekers Zelfhulp Netwerk
Uitleg over zelfhulpgroepen
Hoe start ik een groep?
Welke ondersteuning kan ik krijgen
Netwerk moment
Informatie en aanmelden

Informatie en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Truus van Otterdijk, e-mail t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl of tel. 0493-441246.

Aanmelden kan tot 14 maart. Graag uw telefoonnummer en e-mailadres vermelden.

Voor meer informatie over het Zelfhulp Netwerk: www.zelfhulpnetwerk.nl.


Trefwoorden: stichting zelfhulp netwerk onis steunpunt mantelzorg zelfhulpgroep
Geplaatst

donderdag 21 februari 2019 | 07.41 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 mei 2019 | 12.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub