Someren won op zondag 17 februari absoluut verdiend, maar nipt met 1-0 van laagvlieger Gestel.

Door het puntenverlies van FC Eindhoven AV, is Someren de nieuwe koploper in de tweede klasse F. De voorsprong bedraagt slechts twee punten en de Eindhovenaren hebben twee duels minder gespeeld, maar voor de tweede periode is Someren op dit moment de grootste kanshebber.

Als Someren op zondag 24 februari wint van EFC ligt de tweede periodetitel voor het grijpen. Beide teams werden voor aanvang van de competitie door voetbalkenners ingeschat in het bovenste deel van het linkerrijtje. De Eerselse ploeg speelt al jaren mee om de titel en het is zeker niet eenvoudig om EFC op eigen veld te verslaan. Het thuisduel tegen EFC eerder dit seizoen was een vermakelijke wedstrijd, waarin met veel inzet gestreden werd. Dankzij doelpunten van Koen de Louw en Mike Verdonschot won Someren in eigen huis met 2-1.

EFC heeft geen kunstgras en diverse thuiswedstrijden werden in de winterperiode vanwege het slechte weer afgelast. Daardoor hebben de roodzwarten inmiddels een achterstand opgelopen van drie wedstrijden. Zelfs als die allemaal worden omgezet in winst blijven de Eerselnaren op één punt achterstand van Someren staan.

EFC verloor op zondag 17 februari met 2-0 van Rood Wit Veldhoven en zal erop gebrand zijn om dit verlies tegen Someren goed te maken. Het team van Dominik Vergoossen heeft een goede serie achter de rug met vier opeenvolgende overwinningen en voelt zich momenteel sterk.

De wedstrijd op sportpark De Dieprijt staat onder leiding van scheidsrechter Martens en begint om 14.30 uur.


Trefwoorden: sv someren efc
Geplaatst

donderdag 21 februari 2019 | 07.49 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 21 februari 2019 | 07.53 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub