SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 23 en zondag 24 februari het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Deel 1:

Nieuwe speeltoestellen voor De Diamant

Op donderdag 21 februari nam brede school De Diamant aan de Avennelaan in Someren de nieuwe speeltoestellen op het schoolplein in gebruik. De officiële openingshandeling werd verricht door burgemeester Dilia Blok.

Bezoek college van B & W aan De Victor

Het College van B en W van de gemeente Someren bracht op dinsdag 19 februari een bezoek aan molen De Victor aan de Kerkstraat in Someren. Zij zagen met eigen ogen wat er de laatste jaren allemaal veranderd is.

ZijActief verwelkomt 100e lid

ZijActief Asten heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het ledenaantal van de vereniging is gestegen tot honderd. Het honderdste lid is Hannie Bakens. Het bestuur van ZijActief Asten heette op dinsdag 19 februari Hannie officieel welkom.

Hoogste punt bij bouw 't Clockhuys

Op vrijdag 15 februari werd het hoogste punt bereikt bij de bouw van ’t Clockhuys in Asten. Dat moment werd gevierd met het hijsen van twee Clockhuysvlaggen door de toekomstige bewoners.

Deel 2:

Stichting Vier het Leven

De dames van de Opgeven is geen optie-run in Someren hebben de stichting Vier het Leven opgericht. Ook dit jaar gaan ze weer geld ophalen voor het goede doel.

Tiny's Hut

In het april-nummer van ONS, het magazine van KBO Brabant, verschijnt een artikel over Tiny Boots uit Someren. Tiny zet zich, als voorzitter en erelid van Stichting Vrienden Hertenkamp Someren, al jarenlang in voor het hertenkamp in het Slievenpark. Onlangs werd de nieuwe schuilhut naar hem genoemd. Het heet nu Tiny's Hut. Op vrijdag 15 februari was er een fotoshoot in het hertenkamp.

Promo Sleuteloverdracht in Someren

Op vrijdag 1 maart vindt in De Ruchte in Someren de sleuteloverdracht plaats. De voorbereidingen voor dit spektakel zijn in volle gang.

Asten Nu - Werkzaamheden Heesakkerweg-Provincialeweg

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de werkzaamheden op de Heesakkerweg-Provincialeweg. Van maart tot en met juli vinden er diverse werkzaamheden plaats aan de Heesakkerweg in Asten en de Provincialeweg in Someren. De werkzaamheden worden als één project uitgevoerd. Op dinsdag 12 februari was er in het Varendonck College in Asten een inloopavond waar de projectplannen te zien waren.