Helmondia en NWC in evenwicht

NWC uit Asten heeft de koppositie sinds zondag 24 februari nog steviger in handen.

De oranjehemden deelden zelf de punten met een fanatiek spelend Helmondia (1-1), terwijl achtervolger Liessel ten onder ging tegen laagvlieger Blerick.

Door deze resultaten heeft NWC een voorsprong van zeventien punten opgebouwd, ondanks het puntverlies vandaag tegen de Helmondse nummer drie. Het gelijkspel leverde wel tevreden gezichten op aan Astense zijde.

De start van de bezoekers mocht er wezen op een zonnig sportpark De Braak. In de tiende minuut werd Merijn van Brussel enkele meters buiten het strafschopgebied ten val gebracht waardoor arbiter Kerstges de vrije trap toekende aan NWC. Specialist Sander van den Eijnde legde aan en krulde de bal fantastisch in de kruising: 0-1.

Zes minuten later verlengde spits Chesron Geuns een indraaiende vrije trap van Luuk Castelijns bijna doeltreffend, maar doelman Milan Lebens voorkwam de 0-2. Helmondia stichtte gevaar via de 39-jarige aanvaller Amos Letwory, die zijn schot over het doel zag vliegen.

De thuisploeg werd gaandeweg de eerste helft steeds dreigender en kreeg enkele prima mogelijkheden, onder meer voor Merlin Masikini. Zijn kopbal raakte de lat. NWC-sluitpost Stefan Vaas pareerde daarnaast nog een uithaal van Revelino Kawarmala, die de Astense goalie in de korte hoek wilde passeren. Op slag van rust kreeg Helmondia loon naar werken en kwam de 1-1 op het scorebord, dankzij een benutte rebound van Giowin den Ouden. Een gelijkmaker die zeker niet uit de lucht kwam vallen.

Ook na rust had NWC het moeilijk in Helmond. De formatie van Roel Nabuurs kreeg tegenstand van een fel en fanatiek spelend Helmondia, dat NWC weinig ruimte verschafte. Kansen waren dan ook schaars, terwijl de roodzwarten regelmatig voor het Astense doel opdoken. Rechtsback Ruud Leenen was een kwartier na rust de reddende engel door een vrije trap van Tom Hertogs, die koers zette richting de kruising, op de doellijn weg te koppen. In de situatie daarna kopte Letwory tegen de paal. NWC kwam heel goed weg en mocht van geluk spreken dat de stand gelijk bleef.

In het resterende half uur controleerden de gasten het duel wel wat beter, maar grote mogelijkheden creëerden de oranjehemden niet. De voorwaartsen konden nauwelijks in stelling gebracht worden, iets dat eigenlijk alleen via de counter gebeurde. Helmondia hield de lijstaanvoerder met passie en strijd in bedwang en NWC kon genoegen nemen met het zwaarbevochten punt, zeker gezien de resultaten op de andere velden. De manschappen van Nabuurs noteerden evenals eerder dit seizoen in Asten een remise tegen de Helmondse equipe, die Liessel tot op twee punten is genaderd. Na de carnaval hervat NWC de competitie op 10 maart tegen MVC’19 in Maasbree.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Mark Bosch, Merijn van Brussel, Luuk Castelijns (86’ Aziz Sabbar), Jeroen van Deursen (80’ Sam Ockers), Chesron Geuns en Jeremias Carlos David.


Trefwoorden: helmondia nwc sander van den eijnde
Geplaatst

zondag 24 februari 2019 | 20.29 uur

Laatst gewijzigd

zondag 24 februari 2019 | 20.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub