Aan de succesreeks van SV Someren kwam op zondag 24 februari een einde tegen EFC.

Na een matte eerste helft, waarin nauwelijks iets gebeurde, kwam de thuisclub meteen na rust heel discutabel op voorsprong. De manier waarop Someren de achterstand probeerde te corrigeren, speelde EFC in de kaart. De roodzwarten liepen daarna uit naar een verdiende 3-0 overwinning.

Op een hoofdveld van bedenkelijke kwaliteit was het spelbeeld voor rust navenant. De bal stuiterde alle kanten op met veel foutieve passes tot gevolg. De spanning was voelbaar en met name Someren leek - met de handrem aangetrokken - te spelen op een 0-0 resultaat. Een schot van Koen de Louw, goed gepareerd door EFC-doelman Poeliejoe, en aan de andere kant een uithaal van Max van Limpt over het doel, waren de hoogtepunten van een matig eerste bedrijf.

Al meteen na rust kreeg de typische 0-0 wedstrijd een plotselinge wending. In buitenspelpositie mocht EFC-er Anwar Janssen doorgaan. Met een harde uithaal liet hij doelman Maarten Werts kansloos. Scheidsrechter Martens uit Luyksgestel negeerde het vlagsignaal en de blauwwitte protesten en kende het doelpunt zelfverzekerd toe. De Somerense aanvoerder ontving nog een gele kaart als toetje - niet omdat hij onheus taalgebruik bezigde of de arbiter te dicht benaderde -, maar ‘omdat hij uit zijn doel kwam rennen’.

De gasten probeerden geforceerd de achterstand ongedaan te maken. Diverse omzettingen bij Someren hadden niet het gewenste effect. Na een uur spelen, viel aan de andere kant de 2-0. Dennis van Sambeeck schoot de bal uit een vrije trap knap in de linkerbenedenhoek. Nadat verdediger Oelse Venhuizen was gewisseld voor aanvaller Devi Fondon kreeg Someren meteen het deksel op de neus. Anwar Janssen stond vrij bij de tweede paal en kopte zijn team op 3-0. Dat was de definitieve genadeklap voor de Somerenaren.

De koploper verloor terecht van - een na rust beter - EFC. Dat Someren voor het eerst met de Helmond Sport-bus reisde, was wellicht al een veeg teken, maar de betwiste 1-0 in Eersel was ongetwijfeld veel crucialer. Door de nederlaag heeft Someren het winnen van de twee periodetitel niet meer in eigen hand. RKVVO heeft - met nog één wedstrijd te gaan - de leiding overgenomen.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen (85 Joep Swinkels), Oelse Venhuizen (75 Dévi Fondon), Niels Schweren, Mike Kusters, Joost van der Velden, Justin Hoeben, Koen de Louw, Luc Bouwmans, Salim Zeroual, Fabio Peters (60 Thijs Martens).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek


Trefwoorden: sv someren efc
Geplaatst

maandag 25 februari 2019 | 11.18 uur

Laatst gewijzigd

maandag 25 februari 2019 | 11.28 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub