De nieuwe ambulancepost aan de Ommelseweg 69a in Asten is eind 2018 in gebruik genomen.

De verhuizing van deze post naar Asten is onderdeel van het plan 'Spreiding en beschikbaarheid'.

Dit plan is door de GGD opgesteld en de uitwerking van het plan moet leiden tot het verhogen van de capaciteit (aantal medewerkers en ambulances), optimalisatie van de spreiding van locaties en betere, dubbele dekking voor het verzorgingsgebied.

De gemeenteraad van Someren heeft in het verleden steeds gewezen op het niet halen van de opkomstnormen, vooral in het buitengebied van de gemeente Someren.

Door deze maatregel kan beter worden voldaan aan de wettelijke norm om in 95% van de spoedgevallen binnen vijftien minuten ter plaatse te zijn. Ook is de ambulancezorg zo beter voorbereid op de stijgende zorgvraag in de toekomst.

Wethouder Theo Maas: ”Ik ben blij met de opening van de nieuwe ambulancepost in Asten. De nabijheid van deze post voor Someren vergroot de kans op verkorting van de aanrijdtijden en daarmee verbetering van de spoedeisende ambulancezorg voor onze inwoners. Ik blijf de resultaten hiervan nauwgezet volgen en zal als dat nodig is voor verdere verbetering aandacht blijven vragen”.


Trefwoorden: ambulancepost ambulance
Geplaatst

dinsdag 26 februari 2019 | 18.57 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 26 februari 2019 | 19.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub