Someren moet de draad weer oppakken tegen Braakhuizen

SV Someren ging na een goede serie in de laatste competitiewedstrijd met 3-0 onderuit tegen EFC.

De blauwwitten verloren niet alleen de wedstrijd, maar ook de koppositie voor de tweede periodetitel. Op zondag 10 maart moet Someren de draad weer oppakken tegen Braakhuizen.

Beide verenigingen vieren dit jaar in mei hun jubileum. SV Someren bestaat 75 jaar en Braakhuizen viert haar 70-jarig jubileum. Een goed competitieresultaat kan de jubileumactiviteiten in Geldrop en in Someren zeker nog wat extra cachet te geven. De roodzwarten uit Geldrop waren de laatste weken in een vrije val geraakt en dicht bij de gevarenzone gekomen. Maar afgelopen zondag werd er met 1-0 gewonnen van Wilhelmina’08 uit Weert en daardoor staat Braakhuizen weer op een keurige plek in de middenmoot. De Geldropse trainer Jeroen van der Schoot tekende onlangs bij voor een zesde seizoen bij Braakhuizen. Hij beschikt over een sterk collectief met uitstekende aanvallers als Anthony de Haan en aanvoerder Mike de Meij.

Thuis had Someren het (ondanks de 4-2 winst) niet gemakkelijk tegen Braakhuizen. Na een prima eerste helft met twee uitstekende doelpunten kwamen de Geldroppenaren na rust terug tot 2-2. In de slotfase wist de thuisclub de overwinning alsnog naar zich toe te trekken.

Om de kans op een nacompetitieplek zo hoog mogelijk te houden, moet Someren punten pakken in Geldrop.

De wedstrijd op sportpark De Kievit staat onder leiding van scheidsrechter Mol en begint om 14.30 uur.