SIRIS-tv zendt op zaterdag 16 en zondag 17 maart het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

John Bankers kandidaat provinciale statenverkiezingen

John Bankers uit Asten is de nummer 7 op de kandidatenlijst van het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart. Het CDA heeft op dit moment negen zetels in de Provinciale Staten. John Bankers staat daarmee op een verkiesbare plek. Om volledig zeker te zijn van een zetel, wil hij met voorkeurstemmen worden gekozen.

Zilveren KBO-speld voor Helga Overman

De KBO-afdeling Someren-Eind hield op dinsdag 12 maart de algemene ledenvergadering in zaal De Platte Vonder. Tijdens de vergadering kreeg Helga Overman een zilveren speld van KBO-Brabant opgespeld. Helga nam afscheid als voorzitter van de KBO. Zij is negen jaar bestuurslid geweest, waarvan de laatste zes jaar als voorzitter. Nico van den Broek is haar opvolger.

Voorkeur gemeenschapshuis voor locatie De Klepel

Om te komen tot een nieuw centraal gelegen gemeenschapshuis in de kern van Asten, zijn verschillende werkbijeenkomsten doorlopen met gebruikers, omwonenden en andere belangstellenden. Informatie werd opgehaald en verwerkt tot zes scenario’s. Drie voor de locatie Patersklooster en drie voor de huidige locatie van De Klepel. Vorige week zijn de beoordelingen van de diverse gebruikers, die van Stichting Gemeenschapshuis Asten en het college van B&W, zorgvuldig door Tip Asten verwerkt. Hiermee is bekend geworden naar welke locatie en naar welk scenario de voorkeur uitgaat en dat is het scenario De Klepel-wenselijk. Wethouder Janine Spoor geeft tekst en uitleg.

Carnavalsoptocht Karvanstal in Someren-Eind

Op zondag 17 maart, amper twee weken na carnaval, zal Someren-Eind vanaf 14.00 uur opnieuw gevuld zijn met een hoop kleur, confetti, pracht én praal. Onder de noemer Karvanstal wil d'End regionale topwagens in één optocht bij elkaar brengen.

Boomfeestdag in Asten

Op woensdag 13 maart vond in Asten de Boomfeestdag plaats. Er werden bomen en struiken geplant aan de Hutten in Asten. 

NLdoet in Someren en Asten

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart wordt in ons land NLdoet gehouden, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers steken op die dagen voor een stichting, vereniging of instelling hun handen uit de mouwen. Carien van Eijden van Onis Vrijwilligerscentrale vertelt wat er op die dagen allemaal te doen is.

Thieu Verhees Kei van de Hei

Op dinsdag 5 maart werd Thieu Verhees uit Someren-Heide in zaal Heidehof gepresenteerd als de Kei van de Hei 2019. Thieu was blij verrast.

Reundje Carnaval - Dinsdag

SIRIS-tv maakte op carnavalsdinsdag een Reundje Carnaval. In dit filmpje zie je beelden van het Theeconcert van De Flodderbône in zalencentrum Centraal in Someren, het Klènvoetjesbal in zaal Nellie van Oosterhout in Lierop, Sprookjesbal in De Ruchte in Someren, Jeugd/familiebal JCA in De Klepel in Asten, Dolle Dinsdag van blaaskapel D'Ommelaers in gemeenschapshuis De Kluis in Ommel en het Aauw-Prinsenorkest in zaal Jan van Hoek in Asten.

Water Natuurlijk

De landelijke waterschapspartij Water Natuurlijk doet mee met de waterschapsverkiezingen op woensdag 20 maart. Op de kandidatenlijst vinden we een grote groep regionale vertegenwoordigers.

Deel 2:

Aauw prinsenstunt in Klotland

Op dinsdag 5 maart vond in de wijk Loverbosch in Asten, de buurt van Prins Joost I van De Klot, de aauw prinsenstunt plaats. Het werd een verhitte strijd om het bezit van het linie-ijzer tussen de buurt en de aauw prinsen.

Museum leukste uitje Noord-Brabant

Museum Klok & Peel in Asten is tijdens de ANWB-verkiezing op donderdag 7 maart uitgeroepen tot ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2019’. Manager Frank van Kempen is er ook dit keer blij mee.

Gerard Claassen - Water Natuurlijk

Op woensdag 20 maart worden de waterschapsverkiezingen gehouden, tegelijk met de provinciale verkiezingen. Op de kandidatenlijst voor Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, staat Gerard Claassen uit Lierop, die op plaats 6 staat. Het is bijna zeker dat Gerard plaats neemt in de waterschapsraad.

Contente Vrouw en Contente Man

De Organisatie Rustige Dinsdag reikte op dinsdag 5 maart in café Het Wapen van Asten de onderscheidingen ‘Contente Man’ en ‘Contente Vrouw’ van 2019 uit. De Contente Vrouw is José van Hoek-Mestrum en de Contente Man Maarten Mollemans.

Opschoondag IVN bij Starven

Op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart hield het IVN Asten-Someren, samen met Buiten en Zo en de gemeente Someren, een opschoondag bij de insectencorridor van het Starven tot het Meerven.

Asten Nu - Bijeenkomst agrarische ondernemers

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de bijeenkomst voor alle agrarische ondernemers in de gemeente Asten die de ZLTO en de gemeente op donderdag 21 maart gaan houden in De Kluis in Ommel. Wethouder Theo Martens en Frank Rooijakkers, voorziter van de ZLTO Asten, vertellen waar de avond over gaat.

Water Natuurlijk

De landelijke waterschapspartij Water Natuurlijk doet mee met de waterschapsverkiezingen op woensdag 20 maart. Op de kandidatenlijst vinden we een grote groep regionale vertegenwoordigers.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 15 maart 2019 | 17.42 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 22 maart 2019 | 17.45 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub