Op zondag 7 april wordt in Asten op zondag 7 april tussen 13.00 en 17.00 uur de koopzondag 'Asten op de catwalk' gehouden.

De catwalk, een groene loper, is bijna een kilometer lang en er komen honderd modellen langs.

Zij presenteren de nieuwste voorjaarscollectie aan het publiek.

De stoet wordt voorafgegaan door een golfkarretje met hipp, swingende muziek. Als het autootje voorbij komt sluiten de modellen vanuit de betreffende winkels aan. Zo vormt zich een steeds langere optocht door het centrum van Asten. De bakfiets met muziek zorgt voor een swingend einde van de stoet.

De  modellenstoet start vanaf Kledingzaak No. 49 (Emmastraat 32) en gaat via de Emmastraat, Midas Winkels, doorsteek Burgemeester Ruttenplein naar de Markt. Op de Markt is de stoet helemaal compleet. Daar gaan de modellen een achttien meter lange verhoogde catwalk op. Bezoekers kunnen vanuit de eersterangs terrasplaatsen toekijken. Daarna lopen de modellen de hele ronde nog een keertje en de show wordt afgesloten op de Markt.

Er zijn twee shows; om 14.00 en om 15.15 uur.

De eerste modellen beginnen om 14.00 uur te lopen en eindigen rond 14.45 uur op de Markt. Het hele spektakel herhaalt zich om 15.15 uur met een tweede show. Ook dan start de stoet weer bij No. 49 met een klein groepje en haken steeds meer modellen aan op de route.

Meer dan vijftien winkels doen mee met de modeshow en meer dan dertig winkels openen hun deuren.

De begeleiding ligt in handen van Otto Spierings. Otto loopt mee met de modellen. Hij geeft op ludieke wijze commentaar en interviewt toeschouwers en modellen. Maar er is nog meer interactie. Drie acteurs van Tejatergroep 2000 presenteren zich als modepolitie en voorzien bezoekers op komische wijze van gratis kledingadvies.

Op de Markt staat ook een kraampje, waar de plannen die zijn opgenomen in het VCCP aan het publiek worden gepresenteerd. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over de rotonde aan de Heesakkerweg, de herinrichting van de Prins Bernhardstraat, de centrumrondweg als 30 km zone en nog veel meer. Als u wilt weten wat er op verkeersgebied in Asten te doen is, dan moet u daar zijn.

Ook in de winkels zelf wordt extra aandacht aan het evenement besteed. Bezoekers worden verwelkomd met een gratis hapje en drankje, muziek of workshop.


Trefwoorden: koopzondag asten op de catwalk
Geplaatst

zaterdag 23 maart 2019 | 18.36 uur

Laatst gewijzigd

maandag 08 april 2019 | 12.41 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub