NWC pakt volle buit op bezoek bij IVO

NWC heeft de overwinning in de uitwedstrijd tegen IVO op zondag 24 maart verdiend naar zich toegetrokken.

De oranjehemden boekten een 0-2 overwinning op de Veldenaren dankzij een eigen doelpunt en een treffer van Chesron Geuns.

Omdat ook Liessel drie punten pakten op bezoek bij Laar (1-3), blijft het verschil tussen de Astense koploper en de Liesselse runner-up achttien punten. NWC resteert nog zes wedstrijden, terwijl Liessel nog tien keer aan de bak moet.

De eerste kans van de wedstrijd was voor NWC. Chesron Geuns schampte na een hoekschop de bal met het hoofd, maar zijn inzet ging voorlangs. Aan de overzijde was het Lars Derks die uithaalde, maar ook deze poging ging naast het doel. Even later kwam NWC op fortuinlijke wijze op voorsprong nadat een IVO-verdediger de bal ongelukkig toucheerde uit een corner van Luuk Castelijns: 0-1. De overige kansen voor rust waren allemaal voor NWC, maar telkens behoedde de uitblinkende goalie Rob Kuijpers zijn team voor een grotere achterstand. Hij pareerde schoten van Jeremias Carlos David, Jeroen van Deursen en Geuns en keepte een uitstekende wedstrijd. De eerste helft was rommelig en NWC speelde te slordig, maar had de voorsprong al vroeg op zak.

Na de onderbreking startte NWC opnieuw niet scherp, al was de eerste mogelijkheid opnieuw voor de gasten. Van Deursen zag zijn vlammende schot gekeerd worden door Kuijpers. IVO werd amper gevaarlijk, maar moest gaandeweg wat meer risico’s gaan nemen om NWC aan het wankelen te brengen. Dat leverde ruimte op voor de oranjehemden en daar ging men in de 66e minuut goed mee om. Van Deursen gaf Kuijpers het nakijken en leek de treffer op zijn naam te gaan zetten, maar collega-aanvaller Geuns gaf het laatste zetje: 0-2. De spits besliste daarmee het duel en IVO accepteerde de verliespartij. Hierdoor kon NWC de wedstrijd rustig uitspelen en lagen er diverse mogelijkheden om de score op te voeren, maar daarin slaagde de formatie van coach Roel Nabuurs niet. Hoogtepunt was de aanval over meerdere schijven waarna Castelijns met een bekeken schot afwerkte, maar Kuijpers verrichte wederom overtuigend keeperswerk. In de slotfase nam Geuns een hoge bal uit de lucht op zijn pantoffel, maar hier stond de paal in de weg van meer Astens succes. Middenvelder Mark Bosch voorkwam tevens nog dat IVO terug in de wedstrijd kwam toen hij een kopbal van Derks van de lijn haalde.

NWC kwam totaal niet meer in gevaar en nam zodoende de punten terecht mee naar ‘t Root, waar IVO op zondag 31 maart opnieuw de opponent is.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, René Peters, Timo Janssen, Luuk Castelijns (87’ Robin Rijnders), Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Jeremias Carlos David (69’ Merijn van Brussel).


Trefwoorden: nwc asten nwc ivo chesron geuns
Geplaatst

zondag 24 maart 2019 | 19.22 uur

Laatst gewijzigd

zondag 24 maart 2019 | 19.27 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub