Someren wint uit van Beerse Boys

Na twee nederlagen wilde Someren op zondag 24 maart wel weer eens een overwinning vieren.

Toch zag het daar lang niet naar uit. Beerse Boys scoorde in de vijfde minuut de 1-0. Dit was ook de ruststand en het duurde tot de 76e minuut alvorens Someren iets terug deed. Hierna nam Someren het initiatief over van Beerse Boys en werd er nog twee maal gescoord.

Vanaf het begin signaal liet Beerse Boys zien wat het wilde. Someren snel onder druk zetten en het spelen onmogelijk maken. Dit deed Beerse Boys met veel inzet. Voetballend was het erg moeilijk om op dit veld goede combinaties op de mat te leggen. Het was dan ook Daan Mulders die al in de vijfde minuut doelman Maarten Werts kansloos liet, toen hij een vrije schietkans kreeg, 1-0. De inzet van Beerse Boys bleef groot en zij kregen ook nog enkele goede kansen.

Het duurde tot de 25e minuut, alvorens Someren een uitgespeelde kans kreeg. Justin Hoeben opende op Mike Kusters en zijn voorzet werd door Koen de Louw net over het doel gewerkt. Ook een voorzet van Wesley van den Boomen werd net naast gekopt door Pascal Loomans. Maar kort voor de rust kreeg Beerse Boys de grootste kans op de 2-0. Een inzet werd nog gekeerd door doelman Maarten Werts, maar de bal belandde voor de voeten van Pim Vingerhoets. Hij schoot voor open doel over.

Someren begon onveranderd aan de tweede helft. Beerse Boys bleef Someren op dezelfde manier te bestrijden. En met succes. Er kwamen nog wel enkele kansen voor Beerse Boys, maar die bleven zonder succes. Zowel Maarten Werts als Niels Schweren wisten erger te voorkomen. In de 62e minuut werd er gewisseld. Eerst kwamen Thijs Martens en Guillion Leyten in het veld en even later kwam ook nog Max Sonnemans binnen de lijnen. De wissels zorgden er voor dat Someren grip op de wedstrijd kreeg. Het was Thijs Martens die de bal op het hoofd van Salim Zeroual legde en deze zorgde middels een kopbal voor de 1-1.

In de 78e minuut was het Mike Verdonschot die de 1-2 op zijn schoen had, maar doelman Rob Wilborts wist dit te voorkomen. Het bleek echter uitstel, want toen Thijs Martens op avontuur ging in de zestien, ontstond er een scrimmage voor de goal van Beerse Boys en was het Max Sonnemans die de 1-2 binnen schoot. Enkele minuten later ging Koen de Louw alleen op de doelman af. De lob van Koen kon hij ternauwernood nog aantikken, waardoor de bal voor de voeten van Salim Zeroual viel. Hij schoot de 1-3 binnen.

De uislag was misschien ietwat geflatteerd, maar daar kon Someren niet mee zitten. De overwinning was binnen en de drie punten gingen mee in de bus naar Someren.

Verslag: Fons Hasselman.
Foto's: Gerard Verdonschot.