Sterk NWC met speels gemak langs IVO

NWC uit Asten liep op zondag 31 maart zonder enige moeite over een onmachtig IVO heen: 4-0.

De ploeg van Roel Nabuurs regen de kansen aaneen en de gasten uit Velden mochten van geluk spreken dat het bij 4-0 bleef.

NWC kende een bliksemstart op sportpark ’t Root. Al na vier minuten zette Chesron Geuns zijn ploeg op voorsprong op aangeven van Jeroen van Deursen: 1-0. Even later was Geuns ook dichtbij de 2-0, maar die treffer liet nog even op zich wachten en kwam van de voet van Jeremias Carlos David. Hij had een fraaie actie in huis vlak buiten het zestienmetergebied, en via een Veldens lichaamsdeel belandde de bal achter de verslagen doelman Rob Kuijpers: 2-0. In minuut 25 werd het zelfs 3-0 toen Geuns vanaf de linkerflank doorkwam, naar binnen kapte en met zijn rechtervoet de bal in de verre hoek schoot.

NWC was heer en meester en liet niets heel van IVO, dat een totaal onmachtige indruk maakte. NWC-keeper Gijs Brüsewitz voorkwam vlak voor rust nog wel dat de Limburgers dichterbij kwamen, door een vrije trap uit de kruising te tikken. Aan de overkant miste Van Deursen nog twee prima mogelijkheden toen hij beide keren vrij voor het IVO-doel verscheen.

Ook na rust startte NWC weer goed. De Astenaren hielden de druk erop en lieten IVO geen moment in de wedstrijd komen. De bezoekers hielden het simpelweg niet compact genoeg en NWC beleefde derhalve een heerlijke middag. Snel na rust pareerde Kuijpers een kanonskogel van Mark Bosch en in de rebound had Carlos David pech dat de bal net voor de doellijn werd tegengehouden. Diezelfde Carlos David snelde een kwartier na de pauze op rechts langs zijn directe tegenstander, legde de bal op het hoofd van Geuns, maar de spits kopte over. Een minuutje later had Carlos David de hoek voor het uitkiezen, maar was zijn inzet niet overtuigend genoeg waardoor Kuijpers kon ingrijpen. Bijna was er ook persoonlijk succes voor middenvelder Luuk Castelijns, die na voorbereidend werk van Van Deursen met zijn rechterbeen hoog over het doel knalde. In de 79e minuut kon NWC eindelijk weer juichen toen Van Deursen met een droge knal in de verre hoek voor de 4-0 zorgde.

De oranjehemden speelden een sterke wedstrijd en hadden niets te duchten van IVO, dat vorige week in Velden meer tegenstand kon bieden. Het enige wat NWC zichzelf mag aanrekenen is dat er niet meer doelpunten zijn gemaakt, want een monsterscore zat er vanmiddag alleszins in. De 4-0 overwinning is een mooie, en het kampioenschap komt iedere week dichterbij. Zondag 7 april speelt de koploper opnieuw thuis. Dan is Laar uit Weert de opponent.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Novah van der Schouw, Leon van den Bosch (81’ Douwe Hurkmans), Timo Janssen, René Peters, Mark Bosch (78’ Dirk van Dijk), Merijn van Brussel, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Jeremias Carlos David (71’ Sam Ockers).


Trefwoorden: ivo nwc
Geplaatst

maandag 01 april 2019 | 08.13 uur

Laatst gewijzigd

maandag 01 april 2019 | 09.19 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub