NWC telt af richting kampioenschap

Het kampioenschap is nu écht binnen handbereik voor NWC uit Asten.

Theoretisch kan het op zondag 7 april al beslist zijn, maar dan zijn de Astenaren, indien er gewonnen wordt van Laar, nog afhankelijk van Liessel én HBSV.

Dit scenario is tot stand gekomen omdat Liessel donderdagavond in Velden niet verder kwam dan een 1-1-remise tegen IVO.

Indien de Liesselse formatie zondag zou verliezen tegen Merefeldia en HBSV punten verspeelt tegen MVC’19, is NWC bij winst op Laar zeker van de titel in klasse 3C.

Het puntenverschil tussen NWC en Liessel is sinds donderdagavond negentien punten, terwijl het als vijfde geklasseerde HBSV nog liefst vijf wedstrijden tegoed heeft op de koploper.

Waar de Liesselnaren het dus moeilijk hadden tegen IVO, speelde het nog ongeslagen NWC zondag een sterke partij tegen de Limburgers. IVO had in Asten vrijwel niets te vertellen en kreeg geen meter ruimte van een vlot combinerend NWC, wat resulteerde in een 4-0-zege voor de oranjehemden. De score had nog hoger kunnen uitvallen als NWC zorgvuldiger was omgegaan met de mogelijkheden, maar afgezonderd daarvan was het Astense spel dik in orde. De drie clubtopscorers van NWC waren allen trefzeker; Chesron Geuns maakte er twee, Jeremias Carlos David en Jeroen van Deursen ieder één.

De serie van vijf resterende duels start zondag op het eigen sportpark ’t Root tegen Laar. De gasten uit Weert verkeren niet in de beste fase en wonnen op 10 februari voor het laatst een wedstrijd. Sindsdien pakte Laar alleen een punt tegen MVC’19 (1-1) en werden de overige wedstrijden verloren. Laar staat nu tiende en wacht nog een zware eindfase van het seizoen, zeker omdat de achtervolgers Merefeldia, Baarlo en Melderslo alle drie slechts één punt goed hebben te maken.

De formatie van coach Danny Pala kreeg zondag flink op de broek bij HBSV, dat in Hout-Blerick met 4-1 te sterk was. Handhaving is voor de Weertenaren logischerwijs de doelstelling in een strijd die ongetwijfeld nog erg spannend zal worden onderin de ranglijst.

Eerder dit seizoen haalde NWC op sportpark Laarderveld de eerste periodetitel binnen. Op 18 december was NWC met 2-4 te sterk voor de collega-oranjehemden.

De laatste keer dat Laar een bezoek bracht aan ‘t Root was in februari 2016, toen NWC met 3-0 won. Rond de klok van half vijf weten we meer, met wellicht dus een Astens kampioensfeest dat losbarst. De vorderingen op de sportparken van Liessel en HBSV, waar Liessel Merefeldia treft en HBSV het opneemt tegen MVC’19, zullen dan ook nauwlettend gevolgd worden.

Om 14.30 uur geeft arbiter Makaloski het startsignaal voor het duel tussen NWC en Laar in Asten.


Trefwoorden: kampioen nwc
Geplaatst

vrijdag 05 april 2019 | 07.50 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 april 2019 | 08.55 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub