Someren/NWC zet zegereeks voort

De Vrouwen Someren/NWC hebben zich op donderdag 18 april in Geffen gerevancheerd op de met 0-4 verloren thuiswedstrijd tegen Nooit Gedacht VR1.

Door de afwezigheid van Loes van de Ven was Karlijn Kuijpers doorgeschoven naar de rechtsbackpositie en nam Sanne van Diepen de plaats in als controlerende verdediger.

Het begin van de wedstrijd verliep voorspoedig. Someren/NWC wist onder de druk uit te voetballen. Binnen een kwartier stond het al 0-2 Door goed druk te zetten op de keeper, profiteerde Lotte van Mourik van een keepersfout. Niet veel later werd er hands gemaakt in het eigen strafschopgebied door een speelster van Nooit Gedacht. De daarop volgende strafschop werd door Lotte feilloos binnengeschoten.

Gaandeweg de eerste helft kwam Nooit Gedacht beter in de wedstrijd. Met name door hun overwicht op het middenveld werden er diverse kansen gecreëerd. Dit resulteerde uiteindelijk via een mooi afstandsschot in een goal waardoor de rust werd ingegaan met 1-2.

In de rust werden een aantal tactische aanpassingen besproken om er voor te zorgen dat Someren/NWC de grip op het middenveld weer terug zou krijgen. Janske Loverbosch zakte een linie naar achteren en Evi Schellens kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Romy Kuepers.

Someren/NWC startte de tweede helft met veel meer strijdlust. Mede hierdoor wist Lotte van Mourik binnen het kwartier te scoren: 1-3. In het laatste halfuur kregen ze nog diverse grote mogelijkheden. Met een eigen doelpunt van Nooit Gedacht en een doelpunt van Evi Schellens werd de eindstand bepaald op 1-5.

Na de wedstrijd was de blijdschap zichtbaar op de gezichten van spelers en coaches. Want met deze overwinning staat Someren/NWC op plek 3 in de ranglijst. Een plek geeft rechts op nacompetitie naar de topklasse. Maar de verschillen op de ranglijst blijven klein.

De volgende wedstrijd staat gepland op 5 mei in en tegen Bavel.