Dames 1 Handbal Someren naar bekerfinale

Op donderdag 25 april speelden de dames 1 van Handbal Someren de halve finale van de Brabantse Bekercompetitie tegen OHC'01.

Met een volle tribune en een live-stream via de facebookpagina van Handbal Someren werd de wedstrijd door velen aanschouwd.

Al twee keer eerder kwamen de teams elkaar tegen in de competitie en nu speelden ze de halve finale voor de beker tegen elkaar.

Het begin van de wedstrijd ging moeizaam voor Handbal Someren. Ze scoorden wel, maar met veel moeite en in de verdediging stond het ook nog niet zoals het moest. Na een aantal minuten wisten de dames zich te herpakken. De verdediging was beter geregeld en in de aanval wisten ze makkelijker tot scoren te komen. Hierdoor kon Handbal Someren uitlopen tot een stand van 10-7. Dit spel en ook de voorsprong hielden ze vast tot de rust. De ruststand was 19-13.

Het belangrijkste in de tweede helft was om de voorsprong van zes punten te houden en niet laten zakken tot drie. In het begin van de tweede helft kon Handbal Someren de voorsprong goed behouden. Er werd meteen gescoord aan beide kanten. Ook werden er meerdere tijdstraffen uitgedeeld aan beide kanten door de scheidsrechter.

Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft stond de stand op 23-18. Handbal Someren kreeg een dip, waardoor OHC steeds dichterbij kwam tot een stand van 26-23. De dames zetten er een tandje bovenop om OHC niet dichterbij te laten komen. Dit leidde tot een eindstand van 35-26 in het voordeel van Handbal Someren.

Dit betekent dat de Dames 1 van Handbal Someren de finale gaan spelen op zondag 19 mei om 16.30 uur in Wanroij tegen Tachos.