Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in Neerpelt en de slagwerkgroep van Muziekvereniging Someren-Heide; dat is een uitstekende match.

Ook deze keer werd het optreden van de Heise slagwerkers in België door de uit vijf personen bestaande internationale festivaljury van het EMJ beloond met een eerste prijs 'cum laude'.

Met een totaalscore van maar liefst 97 punten (van de 100) werd het zelfs een zeer ruime 'cum laude'. Slagwerkgroep Someren-Heide kwam uit in de hoogste afdeling.

De Heise slagwerkers hadden een goed gevoel overgehouden aan de generale repetitie, zodat er op zaterdag 4 mei in theater De Dommelhof met een gezonde spanning begonnen kon worden aan de uitvoering voor de jury.

Onder leiding van dirigent Ronald Gerards werden er drie werken gespeeld. 'Preys en Predators' is een echt concertstuk waarmee alle mogelijkheden van een orkest goed getest kunnen worden. 'Truth of Touch', gespeeld met begeleiding door een basgitaar, is gebaseerd op de zogenaamde 'lounge'. Dit is ontspannende, meditatieve muziek. Het is hier vooral zaak om de juiste sfeer overtuigend neer te blijven zetten. In 'Liberty' zijn weer meerdere muziekstijlen te horen, maar het lichtere genre overheerst. Na het 35 minuten durende optreden was er meteen een positieve terugblik vanuit de muzikanten en de dirigent. Deze bleek dus terecht te zijn.

In totaal waren er 26 landen vertegenwoordigd op dit 67e Europees Muziekfestival voor de Jeugd. De laatste jaren nemen er ook groepen van buiten Europa deel aan dit evenement, wat steeds meer op een WMC in het klein begint te lijken.

De concurrentie is groot en dat maakt de prestatie van de slagwerkgroep van Muziekvereniging Someren-Heide alleen maar grootser.


Trefwoorden: slagwerkgroep muziekvereniging someren-heide cum laude europees muziekfestival europees muziekfestival voor de jeugd
Geplaatst

maandag 06 mei 2019 | 09.29 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 mei 2019 | 14.18 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub