SIRIS.nl

De Reiziger is uitgereisd

Na 27 jaar en 2.187 voorstellingen in ruim twintig landen nam clown Toon Maas uit Someren op zondag 29 november afscheid van zijn straattheaterpersonage ‘De Reiziger’.

In 1987 schiep Toon Maas zijn clownspersonage ‘De Reiziger’:  ‘… ooit vertrokken, maar nooit gearriveerd, altijd onderweg met zijn spel van alle tijden en alle streken en altijd op het allergrootste podium: de straat’.  Met slechts een koffertje en een kleine rugzak trok hij, samen met levenspartner Dinie van Griensven, de wereld door. Tot 29 november in De Ruchte waar Toon afscheid nam van ‘De Reiziger’, samen met collega-clowns en broer Thijs. The End, stond er in zijn koffer geschreven.

Tijdens deze bijzondere voorstelling waren er ook verschillende, door Toon geregisseerde, voorstellingen te zien. Zo was er een preview van Mistero - Brabantse Volksopera, die op zaterdag 9 januari in De Ruchte te zien zal zijn.

Op zijn laatste reis presenteerde Toon Maas zijn boek ‘Handboek voor den Clown’. In dit boek leeft 'De Reiziger' als personage verder en leidt hij de lezer door de lesstof. Het is een unieke eenmalige uitgave in een beperkte oplage van 500 exemplaren. Kosten: € 29,95 (exclusief verzendkosten).