NWC speelt gelijk tegen Nieuw Woensel

NWC (Asten) heeft de uitwedstrijd tegen subtopper Nieuw Woensel gelijkgespeeld.

Op sportpark ’t Bokt werd het 1-1. Een gelijkspel waarmee de Astenaren vrede kunnen hebben, maar NWC verzuimde de koppositie in 2F te pakken.

Via Gianni Steijlen kregen de bezoekers de eerste kans. Hij ging af op doelman Tommy van de Gevel, maar miste. Even later versierde de spits op een fraaie plek een vrije trap. Itay Blaycher legde aan en knalde de bal hard in het doel: 0-1. De Astense vreugde duurde niet lang, want twee minuten later schoot Ali Emad al de 1-1 binnen voor Nieuw Woensel. Via Murtaza Nawabi kreeg de thuisclub vervolgens een prima kans op de tweede treffer, maar hij kon een voorzet van links niet binnentikken.

Na rust had NWC het lastig met de Eindhovenaren, die vol voor de winst gingen. De ploeg van Henry van Alebeek werd teruggedrongen door de technisch vaardige opponent, die echter niet de eindpass in huis had om tot enorme kansen te komen. NWC gokte op de tegenaanval en regelmatig braken de oranjehemden gevaarlijk uit, maar de uitvoering was steeds te onzorgvuldig. Ook ging een inzet van Martijn Ghielen bij de tweede paal over het doel en pakte Van de Gevel een schot van Blaycher, die in kansrijke positie kon uithalen. Nieuw Woensel stichtte veel gevaar via hoekschoppen, maar NWC verdedigde stabiel. Het punt werd veiliggesteld en beide elftallen kunnen daar vrede mee hebben.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Juul Verbugt, Leon van den Bosch, Itay Blaycher, Ralf van Oosterhout (82’ Martijn Mulder), Martijn Ghielen en Gianni Steijlen (46’ Jeroen van Deursen).