Someren speelt gelijk tegen Borussia Mönchengladbach

In de voorbereiding op de tweede helft van de competitie speelde Someren VR1 in Duitsland een oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Dit team speelt in de Tweede Bundesliga en staat daarin op een mooie derde plaats achter Hoffenheim en Bayern München II.

De vrouwen van Someren wilden proberen om vanaf het begin de tegenstander onder druk te zetten. Dit lukte vrij aardig.

Vanaf de aftrap werd BMG fel onder druk gezet. Het zag er naar uit dat de Duitse vrouwen dit niet verwacht hadden.

Al na 44 seconden kwamen de vrouwen van Someren op een 0-1 voorsprong.

Kort daarop volgden twee grote kansen om uit te lopen naar 2-0 en 3-0. In de 15e minuut kwam BMG langszij. Met een 1-1 tussenstand werd de rust bereikt.

In de tweede helft was het BMG die het spel maakte. Hier was te zien dat we met een echte topclub te maken hadden. Het tempo lag ontzettend hoog met goed verzorgd positiespel. Someren kon niet anders dan zich in laten zakken en ervoor zorgen dat de ruimtes klein bleven. Ook de tweede helft stond de Somerense organisatie onder leiding van Marlou Thijs en Maxime Scheepers als een huis. BMG was voetballend de betere ploeg, maar het was de verdienste van de Somerense vrouwen, die met hard knokken er voor zorgden, dat het niet tot echte hele grote kansen leidde. De kansen die er kwamen waren meestal een prooi voor de goed keepende Lindsey Stultiëns. In de tweede helft kregen Maud van Bommel, Denise Totté en good old Nathalie van Dijk, als speelsters van Someren VR2  speelminuten. Erg goed om te zien dat deze meiden, die normaal uitkomen in de 4e klasse, zich toch knap staande wisten te houden in deze wedstrijd,  waarin een hoog niveau werd gehaald bij beide ploegen. Mede dankzij deze speelsters wist Someren gelijk te spelen tegen BMG.

Maar Someren hield achterin alles dicht en wist daarmee een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen. Het was een zeer nuttige en leuke oefenwedstrijd.

Volgende week volgt de laatste oefenwedstrijd, voordat, in de week na carnaval, de competitie hervat wordt.