Slecht begin nekt Someren tegen Heeze

Someren heeft de goede start na de winterstop geen goed vervolg kunnen geven.

Op bezoek bij degradatiekandidaat Heeze verloor het team van Jurgen de Haan met 1-0. Een nederlaag die het aan zichzelf te wijten heeft.

Op een kletsnat sportpark Het Lambrek was het eerste wapenfeit van Someren: een schot van Freek van Bussel ging voorlangs. Hierna nam Heeze het initiatief en blufte het Someren vooral op inzet af. Na tien minuten moest Maarten Werts redding brengen op een schot van Ad Snoeijen. Het niveau waarop Someren acteerde, daalde naar een bedenkelijk niveau. Someren was bezig met allerlei randzaken in plaats van zelf te voetballen. Na iets meer dan twintig minuten kwam Heeze verdiend op voorsprong; een voorzet van Jorg van Galen werd afgerond door Rens van de Kerkhof, 1-0. Hierna schrok Someren wakker en ging het beter spelen, enkele dreigende momenten voor het doel van Heeze brachten echter nog geen treffer. Op slag van rust was Oelse Venhuizen dichtbij, maar zijn kopbal werd knap gekeerd door doelman Jansen

De vele bezoekers uit Someren zagen in de tweede helft een veel feller team uit het kleedlokaal komen. De duels op het middenveld werden stevig, maar op een goede wijze gewonnen door Someren. Heeze kon Someren alleen afstoppen door veel overtredingen te maken. Uit de vele vrije trappen kreeg Someren ook enkele grote mogelijkheden. Zo waren Oelse Venhuizen, Freek van Bussel en Koen de Louw dichtbij de gelijkmaker, maar steeds kwam doelman Jansen van Heeze als winnaar uit de strijd. Met nog twintig minuten te gaan, ging Someren achterin één op één spelen en bracht het Fabio Peters in plaats van Robin van den Aker. Fabio Peters was enkele minuten later ook dichtbij een Somerense treffer, maar hij zag de bal op de doellijn gekeerd worden. Met de moed der wanhoop drong Someren aan en gaf het achterin veel ruimte weg. Heeze-spits Van Galen mocht in blessuretijd vrij op doelman Maarten Werts afgaan, maar de Somerense sluitpost kwam als winnaar uit de strijd. Na vier minuten extra speeltijd floot de arbiter voor het einde.

Someren speelde een wedstrijd met twee gezichten, in het eerste kwart was het van een bedenkelijk niveau, daarna had het recht op minimaal één punt, maar stuitte het keer op keer op de uitblinkende doelman Jansen van Heeze. Over twee weken speelt Someren thuis tegen koploper Rood Wit Veldhoven. De aftrap is dan weer om 14.30 uur.

Verslag: Bart Werts
Foto’s: Jan van de Broek