SIRIS.nl

Start project Brandveilig leven-woningcheck

Op donderdag 18 februari gaat in de brandweerkazerne in Someren het project Brandveilig leven-woningcheck officieel van start.

Burgemeester Veltman van Someren reikt om 19.00 uur de oorkondes uit aan de vrijwilligers die de training hebben gevolgd om de woningchecks te kunnen uitvoeren. Op deze avond vindt ook de eerste woningcheck plaats.

Om inwoners te stimuleren brandveiligheidsmaatregelen te treffen is in de gemeente Someren het project Brandveilig leven–woningcheck opgezet. De afgelopen weken hebben inwoners van Lierop een brief gekregen met uitleg over het project en een uitnodiging zich aan te melden voor een woningcheck.

Tijdens het project wordt bij woningen waar de brandweer mogelijk niet binnen de gemiddelde opkomsttijd van acht minuten aanwezig kan zijn, een woningcheck gedaan.

De woningchecks worden uitgevoerd door vrijwilligers, die speciaal hiervoor een training hebben gevolgd bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Aan de hand van een checklist wordt de woning gecontroleerd op brandveiligheid.

De bewoners ontvangen een gratis advies en als blijk van waardering krijgen ze een rookmelder cadeau.