SIRIS.nl

Woningcheck in buitengebied Lierop

Op donderdag 18 februari ging in de brandweerkazerne in Someren het project Brandveilig leven-woningcheck officieel van start.

Acht vrijwilligers hebben een training gevolgd om de woningchecks te kunnen uitvoeren. De vrijwilligers mogen zich nu 'ambassadeur project Brandveilig leven' noemen.

Om inwoners te stimuleren brandveiligheidsmaatregelen te treffen is in de gemeente Someren het project Brandveilig leven-woningcheck opgezet.

Tijdens het project wordt bij woningen, waar de brandweer mogelijk niet binnen de gemiddelde opkomsttijd van acht minuten aanwezig kan zijn, een woningcheck gedaan.

De woningchecks worden uitgevoerd door vrijwilligers, die speciaal hiervoor een training hebben gevolgd bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Aan de hand van een checklist wordt de woning gecontroleerd op brandveiligheid.

De bewoners ontvangen een gratis advies en als blijk van waardering krijgen ze een rookmelder cadeau.

Op dinsdag 8 maart hielden Henk van den Einden en Ian Cummins een woningcheck op Otterdijk in Lierop. Anne van Putten en Martien Vlemmix hadden de zaakjes goed voor elkaar. Ze gaan nog wel oefenen met een vluchtplan.