SIRIS.nl

NWC wint uit bij Volharding

Onder een stralend zonnetje speelde NWC (Asten) op zondag 5 mei in Vierlingsbeek de uitwedstrijd tegen nummer zeven Volharding.
NWC-trainer Bertran Kreekels beschikte ook over een groep met veel spelers die niet honderd procent fit waren en was daardoor lang bezig met het bedenken van de opstelling. Tom van Bussel (schorsing) en Bas van Geffen (blessure) ontbraken en Leon van den Bosch startte op de bank. Tom Tiebosch werd centraal achterin geposteerd en Martijn Ghielen en Luuk Castelijns keerden terug in de basis. Youri van Brussel begon als spits en Ruud Leenen verdiende dankzij een prima debuut vorige week in de thuiswedstrijd tegen Mierlo-Hout (1-2 verlies) weer een basisplaats aan de rechterflank. NWC begon enthousiast aan de wedstrijd. Het nam meteen het initiatief, jaagde Volharding op en won veel duels. Het resulteerde al na vier minuten in de openingstreffer. Martijn Mulder zette voor en Ghielen passeerde Volharding-doelman Job Vullings: 0-1. Er waren nog meer kansen voor de Astenaren. Uit een lage vrije trap van Luuk Castelijns scoorde Thomas Zegers bijna. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Volharding wat beter in de wedstrijd. De roodwitten kregen twee dotten van kansen via Tim Brouwer. De eerste kans werd uitstekend gepareerd door NWC-doelman Eddy van Tulden en bij zijn tweede kans schoot hij naast. Hier kwam NWC goed weg. Vlak voor rust waren de Vierlingsbekenaren wél doeltreffend. Kevin Reijnders scoorde uit de rebound na een schot van Vincent Buyssen: 1-1. En met deze stand gingen beide elftallen de kleedkamers in na een attractieve eerste helft. Na de pauze ging het spelbeeld op en neer en bleef de wedstrijd leuk om naar te kijken. De beste kansen waren daarbij voor de bezoekers uit Asten. Er staat voor zowel NWC als Volharding natuurlijk nog wat op het spel en dus gingen beide teams voor de winst. De beste kans voor NWC was voor Van Brussel. Hij tikte de bal net naast na een voorzet van Castelijns. Even later kopte invaller Abdou Bazi nog op de paal. Aan de overkant was Buyssen namens Volharding dreigend, maar zijn schot was niet goed genoeg. Na 78 minuten greep NWC de voorsprong. Van Brussel was er als de kippen bij op de rebound hard binnen te schieten: 1-2. Een erg belangrijk doelpunt op een goed moment. Volharding leek aangeslagen door de achterstand en kon weinig meer afdwingen in de eindfase. NWC speelde de wedstrijd keurig netjes uit en kwam niet meer in de problemen. En dus sleepten de oranjehemden de even verdiende als belangrijke overwinning over de streep. De ploeg staat nu elfde en neemt het in de laatste wedstrijd van het seizoen, op eigen sportpark, op tegen nummer twee SVC 2000 uit Roermond. Opstelling NWC: Eddy van Tulden, Ralf van Oosterhout, Thomas Zegers (46' Leon van den Bosch), Tom Tiebosch, Rudi Strauss, Leon Langedijk, Luuk Castelijns, Ruud Leenen, Martijn Ghielen (46' Abdou Bazi), Martijn Mulder (75' Maik Idzes) en Youri van Brussel.