Someren behoudt ongeslagen status

SV Someren speelde op sportpark De Potacker met 0-0 gelijk tegen Bekkerveld, een van de titelkandidaten in de 1e klasse D.
Zowel Someren als Bekkerveld kregen mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken, maar na afloop konden beide teams wel leven met de puntendeling. Someren begon zonder de geblesseerde Tim van Seggelen en Salim Zeroual, terwijl ook Sjef Lemmens geblesseerd moest afhaken. In de beginfase toonde de thuisclub te veel ontzag voor de Limburgers, die eind vorig seizoen nog met één been in de hoofdklasse stonden (de Heerlenaren gingen in de finale van de nacompetitie na een zenuwslopende strafschoppenserie onderuit tegen Juliana’31 uit Malden). Spits Lemmens kreeg, na onnodig balverlies van Someren, de kans om de score te openen, maar hij schoot de bal hard over het doel. In de 15e minuut kreeg ook Huynen een opgelegde mogelijkheid. Rob van Otterdijk bracht echter redding voor de doellijn. Na een half uur kon Someren iets terugdoen: na een prima voorzet van Teun Custers raakte Stijn Kusters de bal niet goed en hij kopte naast het doel. Kort voor rust knalde linksback Dacier na een hoekschop de bal in kansrijke positie over het doel. In de tweede helft kwamen de gastheren met meer zelfvertrouwen uit de kleedkamer. Na een goede combinatie tussen Ruud Meeuws en Thijs Cortenbach haalde de laatstgenoemde hard uit, maar zijn schot werd geblokt door een Bekkerveld-verdediger. Ook een schot van Bas Boonman werd goed gepareerd door doelman Bocken. Na een uur spelen legde Huynen twee verdedigers in de luren en hij stond plotseling vrij voor Maarten Werts. De Somerense doelman bleef goed kijken en pakte de bal. Ook Van Iersel en Lemmens kregen mogelijkheden, maar hun schoten misten de juiste richting. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Someren de ultieme kans om de wedstrijd te beslissen. Freek van Bussel ging na een prima steekpass van Bas Boonman vrij op het doel af. Hij had alle ruimte om door te lopen, maar produceerde slechts een schot waar de doelman weinig moeite mee had. In dezelfde minuut zette Thijs Cortenbach met een mooie steekpass Ravid Kochavi vrij voor de goal. Ook Ravid kon de doelman echter niet verrassen en zodoende bleef de brilstand op het scorebord staan. Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Ruud Meeuws, Rob van Otterdijk, Teun Custers, Niels Zwinkels, Nicky Meeuws, Thijs Cortenbach, Stijn Kusters, Bas Boonman, Ravid Kochavi, Laurens Janssen (73 Freek van Bussel).