Bas Boonman scoort vier keer voor Someren

Someren won overtuigend met 0-4 van Wittenhorst.
Spits Bas Boonman was de grote man en nam alle treffers voor zijn rekening. De blauwwitten stijgen door deze mooie zege naar de tweede plaats op de ranglijst in de eerste klasse D. In de tiende minuut hadden de gasten op voorsprong moeten komen. Een schot van Thijs Cortenbach werd door een Limburgse verdediger van richting veranderd en voordat doelman Witt kon ingrijpen, was de bal al de doellijn gepasseerd. De vlag bleef echter naar beneden en scheidsrechter Verbakel stond te ver weg om het te kunnen constateren. Someren combineerde naar hartenlust: een leep hakballetje van Salim Zeroual verdween net naast het doel en daarna eiste de Wittenhorst-doelman de hoofdrol voor zich op. Hij bracht knap redding op een schot van Thijs Cortenbach en tikte een inzet van Thijs van Pol uit de kruising. Daarna scoorde Bas Boonman binnen enkele minuten twee keer op aangeven van Thijs Cortenbach. Op slag van rust werd de voorsprong nog comfortabeler toen weer Thijs Cortenbach een uitstekende voorzet gaf. Bas Boonman torende hoog boven zijn directe tegenstander uit en kopte de 0-3 in de touwen (een zuivere hattrick dus). De gastheren kregen voor rust één kans, maar het afstandsschot van Derks scheerde de lat. Someren begon sterk aan de tweede helft, maar de eerste kans was voor Wittenhorst. Maarten Werts bracht echter knap redding op een inzet van Rubie. Meteen daarna sneed Thijs van Pol door de Wittenhorst-defensie. Hij legde de bal breed op de meegekomen Thijs Cortenbach, die de bal in vrije positie over het doel knalde. Een minuut later gaf Thijs van Pol een steekpass op Bas, die niet aarzelde en met een lage schuiver de 0-4 aantekende. Someren zat vanaf dat moment in een riante zetel en nam wat gas terug. De ploeg zakte in en liet de gastheren wat meer komen. Namens de thuisclub kreeg Rubie nog een levensgrote kans, maar in vrije positie schoot hij de bal meters naast het doel. Een kwartier voor tijd kreeg Bas Boonman een publiekswissel. Zijn vervanger was Laurens Janssen, die na een mooi steekballetje van Thijs van Pol vrij voor het doel werd gezet. De eindstrand bleef echter 0-4, want de inzet van Laurens verdween rakelings over de lat.