NWC verslaat Merefeldia en bekert verder

NWC (Asten) gaat naar de volgende ronde in het bekertoernooi.
NWC (Asten) gaat naar de volgende ronde in het bekertoernooi. De Astenaren versloegen op eigen sportpark Merefeldia uit Nederweert met 4-0. Bij rust stond het 1-0 via een wereldgoal van Martijn Ghielen. Na rust was de thuisploeg wat meer op dreef. Dankzij doelpunten van Jeroen van Deursen en Sohail Rahimi (tweemaal) liep NWC uit naar 4-0. NWC-trainer Henry van Alebeek wil ook in de beker zo ver mogelijk komen en besloot op volle oorlogssterkte aan te treden tegen de vierdeklasser uit Nederweert. Martijn Ghielen - fit genoeg voor een helft - startte en Luuk Castelijns begon als linkermiddenvelder. De gastheren kwamen in de achttiende minuut op voorsprong dankzij de beste speler van de eerste helft: Martijn Ghielen. Op fenomenale wijze krulde hij de bal onderkant lat achter Merefeldia-keeper Ruud Wulms. Voor rust waren er nog kansen voor Jeroen van Deursen (schot achter het standbeen) en via een kopbal was Ruud Leenen dichtbij, maar het bleef voorlopig bij 1-0. Ook de bezoekers uit Nederweert lieten zich zien, maar een volley van Maikel Hermans vloog over. Aan de overkant scoorde clubtopscorer Jeroen van Deursen bijna. Na rust werd de score al snel verdubbeld. Leenen werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Niels van Houts en scheidsrechter Peeters wees naar de stip. Van Deursen benutte de strafschop feilloos: 2-0. NWC was beter na de rust en kwam na 71 minuten op 3-0. Invaller Sohail Rahimi tikte een voorzet van een andere invaller -Martijn Mulder - binnen. Hier bleef het echter niet bij, want zo’n tien minuten later trof Rahimi opnieuw doel. En wederom was Mulder de aangever. Koppend bracht Rahimi de stand op 4-0 na een fraaie aanval. De Astenaren kregen nog een aantal mogelijkheden op meer treffers, maar met name Van Deursen wist de sterk keepende Wulms niet te passeren. Onder meer na een uitstekende steekbal van Itay Blaycher kon hij het net niet vinden. En dus bleef het bij 4-0, een prima uitslag en dus krijgt het bekeravontuur een vervolg. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen IVO in Velden op het programma. Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ralf van Oosterhout, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Rudi Strauss, Ruud Leenen (69’ Sohail Rahimi), Rob Jacobs (46’ Martijn Mulder), Martijn Ghielen (46’ Itay Blaycher), Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen en Sander van den Eijnde.