NWC verliest van ZSV

Een aaneenschakeling van persoonlijke fouten leidde een teleurstellende nederlaag van NWC (Asten) bij ZSV (Deurne) in.
Een nederlaag die voorkomen had kunnen worden als de Astenaren wat scherper waren geweest. NWC-trainer Henry van Alebeek koos voor Leon van den Bosch als rechtsback, waardoor Ralf van Oosterhout uit de basis verdween. Tom van Bussel keerde terug als centrale verdediger naast aanvoerder Bas van Geffen. De bezoekers startten uitstekend aan de streekderby, want al na negen minuten werd de eerste goal genoteerd. Martijn Ghielen zette met links voor en topscorer Jeroen van Deursen kopte de bal keurig binnen: 0-1. ZSV kwam gaandeweg de eerste helft wat meer in het spel voor en na 28 minuten werd de gelijkmaker geproduceerd. Van Geffen speelde de bal te kort terug op doelman Gijs Brüsewitz, en Maarten Kuunders profiteerde optimaal: 1-1. Het scheelde niet veel of NWC maakte meteen hierna de 1-2. Ghielen omspeelde ZSV-keeper Glenn Althuizen, maar zijn inzet was vervolgens te zacht waardoor een Zeilbergse verdediger de bal van de lijn kon halen. Een dure misser. Tien minuten voor rust ging er opnieuw een NWC-er in de fout. Het schot van spits Remy van de Beek leek houdbaar, maar Brüsewitz kon de treffer niet voorkomen: 2-1. Het ontbrak hierna aan scherpte en concentratie bij NWC, dat vlak voor rust nog een dreun kreeg te verwerken. Van Geffen maakte hands in het strafschopgebied en arbiter Puts wees terecht naar de stip. Het buitenkansje werd benut door Ron Verlijsdonk: 3-1. Totaal onnodig gingen de oranjehemden met een ruime achterstand de kleedkamer in. Na rust leek de spanning weer terug te komen. Ralf van de Heuvel ontving zijn tweede gele prent en mocht inrukken. Daardoor lieten de geelzwarten zich logischerwijs inzakken en loerden ze op de counter. NWC kon niet echt een vuist maken, al waren er wel wat kansen. Youri van Brussel miste één-op-één met de ingevallen ZSV-keeper Leon Thijs - Althuizen viel geblesseerd uit - en knalde Van den Bosch over. Verder werd een omhaal van invaller Sander van den Eijnde nog knap gekeerd door de pas zeventienjarige goalie. Namens ZSV werd vleugelspeler Thijs Maas nog gevaarlijk met een hard schot, maar de bal belandde in het zijnet. In de blessuretijd kreeg NWC nog wel - terecht - een penalty omdat Itay Blaycher naar beneden werd getrokken. Van Brussel schoot raak: 3-2. Het bleek echter te laat om met een resultaat Zeilberg te verlaten, want kort hierna floot Puts af na een enerverende wedstrijd met veel strijd en opwindende momenten. Voor NWC een uiterst zure verliespartij, maar volgende week is er de mogelijkheid om de vieze smaak weg te spoelen. Dan komt Sparta '18 uit Sevenum op bezoek in Asten. Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Rudi Strauss, Youri van Brussel, Roel Jansen, Itay Blaycher, Martijn Mulder, Martijn Ghielen (46' Sander van den Eijnde) en Jeroen van Deursen (71' Ruud Leenen).