SIRIS.nl

NWC verliest van kampioen DESO

Op zondag 21 april trad NWC (Asten) aan tegen DESO uit Oss, dat aan een punt genoeg had om de titel binnen te slepen in de tweede klasse H.
Bij de thuisploeg ontbraken aanvoerder Leon Langedijk en verdediger Bas van Geffen vanwege blessures. Daarom startte Thomas Zegers weer in het hart van de defensie en keerde ook Ralf van Oosterhout terug in de basis. De meest in het oog springende speler in de beginfase was Youri van Brussel. De clubtopscorer van de Astenaren was de gevaarlijkste man en was een paar keer dicht in de buurt. Zo kreeg hij onder meer een prima kans na een voorzet van Rudi Strauss en DESO-doelman Kevin Maassen moest een keer reddend optreden. Aan de overkant kreeg Thomas van den Broek namens DESO twee kansen, maar bij zijn grootste kans redde NWC-doelman Eddy van Tulden voortreffelijk. Het compact spelende NWC zat er fel op en probeerde DESO het positiespel onmogelijk te maken. In de eerste helft ging het dan ook gelijk op. Het waren de bezoekers die vlak voor rust een uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer kregen. Want bij een vrije trap gingen meerdere spelers onderuit na wat duw- en trekwerk, en scheidsrechter Van der Ven besloot de bal onterecht op de stip te leggen. Bram Kappen benutte het buitenkansje: 0-1. Na rust kwam NWC bijna op gelijke hoogte, maar rechtsback Leon van den Bosch kopte net naast. Tien minuten later liet DESO zien waarom het dik bovenaan staat. Een prachtige aanval over meerdere schijven werd uiteindelijk binnen geknald door de topscorer in de tweede klasse H: Donny van Herpen. Hij scoorde op fraai aangeven van Kappen: 0-2. De gasten uit Oss speelden niet eens zo'n goede wedstrijd, maar waren uiterst effectief. NWC probeerde daarna met vooral opportunistisch voetbal nog wat te forceren, maar DESO hield stand en speelde de wedstrijd zakelijk uit zonder echt in de problemen te komen. Het kampioenschap was na negentig minuten een feit en zo kon de ambitieuze club uit Oss voor de zesde keer in zeven seizoenen (!) een promotie noteren. De nederlaag is voor NWC zeker geen schande, maar op zondag 28 april zal er absoluut gewonnen moeten worden tegen concurrent Mierlo-Hout, wederom op eigen sportpark. Opstelling NWC: Eddy van Tulden, Leon van den Bosch, Thomas Zegers, Tom van Bussel, Rudi Strauss, Tom Tiebosch, Luuk Castelijns (80' Han Kersten), Ralf van Oosterhout (73' Ramin Rezaie), Youri van Brussel, Martijn Mulder en Rob Jacobs.