SIRIS.nl

Koninklijke onderscheiding voor Sjenna Bakens (+ VIDEO + AUDIO)

Sjenna Bakens-van den Boogaard (65) uit Asten heeft op donderdag 20 november de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen.

Burgemeester Hubert Vos speldde Sjenna de versierselen op in Boulodrome Asten vlak voor de jaarvergadering van Petanquevereniging ‘t Lover. 

Een kwart eeuw heeft Sjenna Bakens met veel enthousiasme en inzet vrijwilligerswerk verricht voor de petanquevereniging in Asten en heeft ze de petanquesport in Asten op de kaart gezet.

Al in 1989 was Sjenna betrokken bij de oprichting van een petanquevereniging in Asten en heeft ze zitting genomen in het oprichtingsbestuur. Het bestuur had meteen tot taak: de ontwikkeling en de bouw van een accommodatie. Deze taak (met veel regel- en organisatiewerk) heeft ze met veel enthousiasme op zich genomen. In 1994 was het dan zover: de oprichting van petanquevereniging ’t Lover en de officiële opening van de accommodatie: het Boulodrome Asten.

Vanaf 1994 beheert Sjenna (mede) de accommodatie, regelt ze het onderhoud en de inkoop, verzorgt ze de kantine en is ze op alle toernooi- en wedstrijddagen aanwezig. Ze stopt daar veel energie en tijd in.

Ook is Sjenna scheidsrechter en wedstrijdleider voor de Nederlandse Jeu-de-Boules Bond.

In 2010 richtte zij de Stichting Luchtgenoten op; een contactgroep voor COPD-patiënten. Op deze manier kunnen mensen uit de regio met anderen praten en informatie uitwisselen over deze aandoening aan de luchtwegen.