Someren trekt weer aan het kortste eind

Ook in de thuiswedstrijd tegen Wittenhorst stond Someren na negentig minuten met lege handen.

Meteen na rust kwam Wittenhorst uit een hoekschop op 0-1. Someren was daarna niet bij machte om de Limburgers aanvallend pijn te doen. Het team van Harjan de Wit perste er nog wel een slotoffensief uit, maar in blessuretijd counterden de Limburgers via Heijnen naar 0-2.

Een schrijnend gebrek aan scorend vermogen speelde de thuisclub ook parten in de wedstrijd tegen middenmoter Wittenhorst. De blauw-witten zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen en hadden pech dat een inzet van Koen de Louw (zoals al vaker dit seizoen) op de deklat eindigde. Op slag van rust wisten de Horstenaren ook nog een bal van de doellijn te halen. De Limburgers kregen halverwege de eerste helft ook een paar scoringskansen, maar Blenckers en Spreeuwenberg hadden het vizier niet op scherp staan. Bovendien voorkwam Maarten Werts een doelpunt door de bal knap uit de bovenhoek te tikken na een van richting veranderd schot. Someren, dat de afgelopen weken al meerdere spelers moest missen vanwege blessures, zag op slag van rust ook Salim Zeroual geblesseerd naar de kant gaan. Hij werd vervangen door Joost van der Velden.

Meteen na rust mocht Verlijsdonk namens Wittenhorst een hoekschop nemen, die door de lange Bart Spreeuwenberg met het hoofd werd verzilverd, 0-1. De wedstrijd was daarna nauwelijks het aanzien waard. Er werd wel hard gewerkt, maar beide teams slaagden er niet in om doelrijpe kansen te creëren. Limburger Rob Zanders was er nog het dichtst bij, maar schoot de bal naast het doel. In de laatste twintig minuten werden Laurens Janssen en Rob van Santvoort in het veld gebracht, waarna Stijn Kusters een positie doorschoof naar het middenveld. Someren ging op zoek naar de gelijkmaker en drukte de Limburgers in de slotfase terug in de verdediging. Zelfs doelman Maarten Werts was meer buiten dan in de zestien meter te vinden. Het mocht allemaal niet baten: in blessuretijd omzeilde Wittenhorst bij een snelle counteraanval de buitenspelval en invaller Heijnen zorgde voor de 0-2 eindstand. Meteen daarna floot scheidsrechter Willems voor het einde van de wedstrijd.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van den Broek