NWC speelt gelijk na krankzinnige wedstrijd

NWC (Asten) heeft net als vorige week, in het uitduel tegen RKVVO (2-2), in de slotminuten een overwinning verspeeld.

De ploeg van coach Henry van Alebeek stond bij rust nog met 3-0 voor tegen Rood-Wit Veldhoven, maar de tweede helft resulteerde alsnog in een 4-4 eindstand.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, maar NWC ging het beste om met de kansen. De Astenaren, die aantraden met het spitsenkoppel Tom Peters en Teun van Erp, kwamen na 28 minuten op voorsprong. Peters zette op snelheid door en scoorde via een droge knal: 1-0. Drie minuten later kregen de gastheren een strafschop omdat de Veldhovense aanvoerder Davy Brugman NWC-middenvelder Mark Bosch neerlegde. Tom van Bussel benutte de strafschop: 2-0. Even later leek Rood-Wit de aansluitingstreffer te produceren, maar arbiter De Cock keurde de goal af wegens buitenspel.

Op slag van rust maakten de oranjehemden vervolgens de derde treffer. Opnieuw was het Tom Peters die trefzeker was. Hij omspeelde doelman Niels Bouwman en maakte beheerst de 3-0. NWC zat op rozen in het duel tegen de concurrent uit Veldhoven.

In de tweede helft kwam Rood-Wit sterk voor de dag. Binnen twee minuten zorgde Jan van Hout voor de aansluitingstreffer: 3-1. De bezoekers waren dreigend en NWC was de kluts kwijt. Toen Stef Fasen na 59 minuten ook nog de 3-2 maakte, werd het plots nog spannend op sportpark ’t Root. Nadat clubtopscorer Joey Hellstern twee kansen miste lukte het invaller Gideon Pieschel wel om te scoren. In de 84e minuut trok hij de stand gelijk, maar de Veldhovense vreugde was van korte duur. Slechts een minuut later werd de Astense rechtsback Bas van Geffen gelanceerd. Hij legde de bal keurig voor en Teun van Erp tikte binnen: 4-3. Het leek de beslissende en trainer Van Alebeek gaf de spits een publiekswissel. NWC kon echter maar een paar minuten stand houden. Jongeling Jordy Maes van Rood-Wit besloot in blessuretijd fraai uit te halen en die poging van verre afstand werd NWC-sluitpost Gijs Brüsewitz te machtig: 4-4. Met deze krankzinnige uitslag eindigde het duel en opnieuw gaf de Astense formatie daarmee een overwinning uit handen.