SIRIS.nl

NWC vaster op de laatste plaats

NWC (Asten) verloor op zondag 7 december de belangrijke uitwedstrijd tegen Wilhelmina '08: 4-1.

De achterstand op de nummer twaalf bedraagt daardoor liefst negen punten.

Het wordt voor de Astenaren, die de tiende nederlaag van het seizoen leden, een gigantische klus om in deze sterke eerste klasse D nog terug te komen.

Trainer Henry van Alebeek kon niet beschikken over de geblesseerde Martijn Ghielen en de afwezige Ralf van Oosterhout. Daarom startten Sohail Rahimi en Leon van den Bosch in de basis.

Thuisploeg Wilhelmina '08 begon furieus. Uit een corner kregen de Limburgers twee grote kansen, maar het zat de blauw-witten nog niet mee in de afronding. Daarna had NWC-goalie Gijs Brüsewitz twee katachtige reflexen in huis waardoor hij zijn team op de been hield.

Het was echter NWC dat de voorsprong greep. Jeroen van Deursen onderschepte een te zachte terugspeelbal, omspeelde Wilhelmina-doelman Kenny Moonen en gaf de bal net genoeg snelheid om het leder in het doel te werken: 0-1. Wilhelmina liet zich echter niet gek maken en al binnen drie minuten produceerde de Weertse formatie de gelijkmaker. Perrin Hendrix schoot binnen: 1-1. De eerste helft, die qua veldspel redelijk gelijk op ging, eindigde met deze tussenstand.

Na de pauze was de eerste kans voor NWC. Abdou Bazi slaagde er echter niet in om Moonen te passeren, want zijn inzet was te slap. Niet veel later toonde Wilhelmina-captain Nick Bronzwaer zijn grote kwaliteit. Hij legde aan voor een vrije trap en knalde de bal zeer fraai in de kruising: 2-1.

NWC kon vervolgens weinig meer forceren en het voetbal was na rust verre van goed. Te veel spelers haalden in Weert niet hun niveau. De gastheren kregen het in de slotfase op hun heupen en liepen verder uit in de score. Eerst was het de boomlange en sterke verdediger Bjorn Dreesen die van dichtbij doel trof (3-1) en in de slotminuten deed ook invaller Christian Verwijlen een duit in het zakje: 4-1. Na het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter Meijers uit Beek bleven de gasten opnieuw met lege handen achter en lijkt de winterstop over twee weken meer dan welkom. Er staan nog twee duels op het programma; volgende week in Hoensbroek tegen de nieuwe lijstaanvoerder EHC/Heuts en een week later gaan de oranjehemden in Meijel op bezoek bij vijfdeklasser RKMSV voor de beker.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Bas van Geffen, Luuk Castelijns, Rudi Strauss, Juul Verbugt, Rob Jacobs, Sohail Rahimi (80' Ruud Leenen), Martijn Mulder, Jeroen van Deursen en Abdou Bazi (80' Han Kersten).