Matig NWC thuis onderuit tegen Blerick

NWC (Asten) beleefde op paaszaterdag op sportpark 't Root tegen Blerick een ware offday.

De oranjehemden speelden een zwakke wedstrijd en verloren met 0-2 van de degelijke bezoekers, die net voor rust en vlak na de pauze scoorden via Teelen en Gerdes.

De formatie van trainer Henry van Alebeek begon nog wel aardig aan de wedstrijd. Via Tom van Bussel en Jeroen van Deursen kreeg NWC behoorlijke kansen, maar de kopbal van eerstgenoemde ging schuin over het doel en de inzet van Van Deursen werd gepareerd door de Blerickse sluitpost Frank Decker. Het ging voor rust gelijk op en Blerick kwam redelijk uit het niets op voorsprong in de 41e minuut. Jimmy Teelen kopte raak: 0-1. Daarmee gingen beide teams de kleedkamers in.

De gasten kwamen het scherpst uit de startblokken voor het tweede bedrijf. Een fraaie knal van Lennart Gerdes, van grote afstand, belandde achter NWC-doelman Gijs Brüsewitz in de kruising: 0-2. Een juweeltje, maar wel fataal voor de thuisclub. Het spel zakte vervolgens naar een bedenkelijk niveau en aan Astense kant ging wel erg veel fout. Het degelijke Blerick verdedigde stoïcijns en gaf vrijwel niets meer weg. Omdat de Limburgers constant fel druk zetten en NWC veel te slordig was, viel er weinig meer te genieten. Astenaar Tom Peters had nog wel een vrij gevaarlijk schot in huis, maar een doelpunt verdiende NWC niet. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tempelaar kwam voor velen dan ook als geroepen

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Martijn Henst, Luuk Castelijns (76' Sjef Fransen), Juul Verbugt, Leon van den Bosch, Tom Peters, Ralf van Oosterhout, Jeroen van Deursen (76' Menno Janssen) en Gianni Steijlen (61' Teun van Erp).