SIRIS.nl

Eerste SIRIS-sessies in De Ruchte

Op zaterdag 9 april vond de eerste editie van SIRIS-sessies plaats in De Ruchte in Someren.

Dit was een initiatief van de concertcommissie van De Ruchte in samenwerking met de lokale media-instelling SIRIS. 

Tijdens de SIRIS-sessies traden vier regionale en Somerense (cover)bands - Lock ‘n Load, Jeopardy, Giddy Limit en Baksteen - live op voor publiek, terwijl SIRIS-tv de optredens opnam. Deze opnames worden later op tv uitgezonden.

De mannen van Baksteen uit Someren zorgden voor een constante lach op de gezichten. Met een bezetting bestaande uit gitaren, cajon, ukelele en vocalen speelden ze een zowel Nederlands- als Engelstalige show. Baksteen leverde een theatrale show die er mocht wezen.

Lock 'n Load is een rockcoverband die door zijn muzikale kwaliteit en enthousiasme een stevige rockshow neerzette. Met nummers van o.a. Steppenwolf, Wolfmother, Led Zeppelin en Foo Fighters was het onmogelijk om stil te blijven staan. De redelijk gevulde zaal genoot van deze Somerense band.

Of het aan de derde band Giddy Limit lag of niet; de zaal liep bij het optreden van deze band nagenoeg leeg. Het vooral jonge uitgaanspubliek trok naar andere oorden. De entree was gratis en dan kan je ook gewoon gaan. Giddy Limit is een zevenkoppige coverband uit Eindhoven. Op de playlist stonden nummers van Michael Jackson, AC/DC en Prince. Aan het repertoire kon het niet liggen.

Raar maar waar, tijdens het optreden van de laatste band, Jeopardy uit Horst, liep de zaal weer vol. Via diverse soorten 'social media' werden muziekliefhebbers opgeroepen om naar De Ruchte te komen, want daar stond een poprockband de sterren van de hemel te spelen. Jeopardy speelde Kensington, Bon Jovi, Muse, Bruno Mars, Kings of Leon en Rage against the Machine en dat ging er bij de stappers wel in. Zo kwam er een einde aan de avond.