SIRIS.nl

Zwak NWC afgestraft door Wilhelmina‘08

NWC (Asten) zit momenteel in een slechte fase.

Ook op donderdag 14 april faalden de Astenaren op meerdere facetten en liepen de oranjehemden tegen een fikse 4-0 nederlaag aan bij Wilhelmina'08. Met name na rust lieten de bezoekers het afweten.

De eerste kans van de avond was voor de formatie van coach Henry van Alebeek. Itay Blaycher profiteerde bijna van een verkeerde terugspeelbal aan Weertse kant, maar hij raakte de bal verkeerd. Even later poeierde Martijn Witjes namens Wilhelmina hard over. Halverwege de eerste helft besloot NWC-spits Jeroen van Deursen een individuele actie in te zetten die ver kwam. Ook zijn uithaal was prima, maar de poging ging net naast het doel van keeper Jan van Baelen. Aan de overkant greep de Astense goalie Stefan Vaas goed in bij een inzet van Frank Peeters, die slordig omging met zijn mogelijkheid. Even later had de Limburgse aanvaller meer geluk toen hij een vlijmscherpe counter doeltreffend afrondde: 1-0.

Tien minuten na rust kwam Wilhelmina zonder problemen op 2-0. Bij de tweede paal stond Witjes helemaal vrij en hij tikte de bal al glijdend binnen. NWC liet het in de tweede helft compleet afweten en kon in geen enkel opzicht een vuist maken. De avond werd nog pijnlijker toen Wilhelmina op kinderlijk eenvoudige wijze de score kon uitbreiden. Via doelpunten van invaller Twan Hendricks en even later Dirk Kusters liepen de gastheren uit naar 4-0, waarbij NWC telkens niet adequaat ingreep. De oranjehemden werden afgestraft en beseffen dat het seizoen op deze manier op een teleurstellende manier lijkt te eindigen, al krijgt de ploeg volgende week zondag de kans om revanche te nemen op de Weertenaren. Komende zondag gaat NWC op bezoek bij Heeze, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Het is in ieder geval duidelijk dat de Astenaren zich snel moeten herpakken om deze matige reeks te beëindigen.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Martijn Henst (79’ Tom Peters), Luuk Castelijns, Juul Verbugt (61’ Gianni Steijlen), Ralf van Oosterhout (74’ Leon van den Bosch), Martijn Ghielen, Martijn Mulder, Jeroen van Deursen en Itay Blaycher.