Zwalkend NWC ook ten onder tegen Heeze

NWC (Asten) liet op zondag 17 april in Heeze zien niets te hebben geleerd van afgelopen donderdag, toen de Astenaren met 4-0 verloren bij Wilhelmina ’08.

De zwalkende formatie van coach Henry van Alebeek ging op dramatische wijze onderuit tegen Heeze, opnieuw door een onthutsend slechte tweede helft. Het werd 5-1 op sportpark Het Lambrek.

De middag leek nog zo mooi te beginnen voor NWC. In de beginfase ging Mark Bosch helemaal alleen op weg naar de openingstreffer. Hij had de hoek voor het uitkiezen, maar Heeze-goalie Vincent Jansen pareerde zijn inzet. Heeze werd gaandeweg het eerste bedrijf steeds sterker en de thuisclub creëerde enkele goede kansen. Ad Snoeijen mikte bij de tweede paal hard over en even later ging een lob van clubtopscorer Jorg van Galen net naast. Vlak voor rust behoedde de Astense verdediger Leon van den Bosch zijn team voor een achterstand door de bal op de doellijn weg te werken. De eerste helft, die eindigde in 0-0, was een enerverende.

Na de pauze ging het opnieuw helemaal mis. NWC kwam slap uit de kleedkamer en binnen vier minuten lag de bal al achter doelman Stefan Vaas. Jeroen van Seggelen tikte van dichtbij binnen uit een vrije trap: 1-0. Zes minuten later werd NWC opnieuw geklopt via een dode spelsituatie. Een vrije trap van Erik Schaeken werd door niemand getoucheerd en belandde in de verre hoek: 2-0.

NWC-spits Jeroen van Deursen zorgde in de 68e minuut nog wel voor de aansluitingstreffer door een voorzet van Martijn Mulder binnen te koppen (2-1), maar een minuut later incasseerden de oranjehemden weer kinderlijk eenvoudig een tegengoal. Onoplettendheid in de defensie resulteerde in de 3-1 van Tom Derkx, die Vaas passeerde met een doeltreffend schot. NWC liet het, evenals donderdag in Weert, volledig lopen en daardoor werd het een schiettent in Heeze.

Van Galen gaf de middag voor de Heezenaren extra glans door het doelpuntentotaal van de gastheren op te vijzelen naar vijf. Hij was binnen enkele minuten verantwoordelijk voor de 4-1 en de 5-1, zonder overtuigend aangepakt te worden door de falende Astense ploeg.

De tweede helft was een kopie van afgelopen donderdag en NWC mag zich schamen voor deze vertoning. Het zal een lastige klus worden om in de slotfase van het seizoen alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, want de dip waarin NWC zich op dit moment bevindt is ongekend groot.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Bas van Geffen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Juul Verbugt (74’ Itay Blaycher), Ralf van Oosterhout (74’ Gianni Steijlen), Martijn Ghielen, Mark Bosch, Martijn Mulder en Jeroen van Deursen.