SIRIS.nl

Koningsfestival in Someren-Eind

Het Einderplein in Someren-Eind is op dinsdag 26 en woensdag 27 april weer het decor voor het Koningsfestival, georganiseerd door Muziekvereniging Juliana, samen met Scouting Titus Brandsma en het Oranje Comité.

Koningsnacht

Op dinsdag 26 april start het programma van Koningsnacht om 19.00 uur. Twee bands vullen het programma van de vooravond van Koningsdag, Status Quo coverband Quo Lane en N’RGY.

Quo Lane, met in de gelederen Alwin van der Linden uit Someren-Eind, is in augustus 2014 gestart met het opbouwen van een repertoire. De band richtte zich in eerste instantie op de jaren ’70-periode van Status Quo, de meest bepalende tijd van de band. Maar ook voor het bredere publiek passeren alle grote hits de revue, zoals Whatever You Want en Down Down. Quo Lane staat garant voor een verantwoorde en gevarieerde terugblik op een van de meest ‘begrepen’ en bekende rockbands die in de vorige eeuw geschiedenis schreef. Tijd dus voor een ouderwets potje luchtgitaar spelen!

N'RGY vindt zijn oorsprong in de voormalige feestband De Breultaler en heeft zich ontwikkeld tot dé feestsensatie uit Limburg. Stil staan tijdens een optreden van deze échte live feestband is geen optie. Met een strak combo, een stevige blazerssectie en een dijk van een zanger en zangeres kan deze band alle kanten uit en ... dat gebeurt ook. Nederlands, Limburgs, Engels en Duits wisselen elkaar in een hoog tempo af. Uiteraard staat soms alles even stil voor een heerlijk zwijmelnummer, om daarna weer in volle vaart door te denderen. Feest in optima forma dus!

Koningsdag

Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 worden om 9.00 uur verwacht op het Einderplein met hun fiets, bolderkar, skeelers of wat dan ook. Op het plein liggen materialen en versieringen klaar, die gebruikt kunnen worden om alles om te toveren tot een fantastisch Koningsdag-voertuig. Als iedereen klaar is trekken de deelnemers in een optocht door Someren–Eind. Dit zal tot ongeveer 10.00 uur duren. Het B-orkest van Muziekvereniging Juliana geeft dan nog een miniconcert op het podium van het Einderplein.
Om 10:30 uur start Expeditie Junior, een sportieve strijd vol behendigheidsspelen en spectaculaire opdrachten. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden via het formulier dat op basisschool De Vonder wordt uitgedeeld.

Rond 12.30 uur reiken Prins Marcel en Prinses Astrid de prijzen uit voor de mooist versierde voertuigen en voor de winnaars van Expeditie Junior.

Om 13.00 uur start dan de eerste editie van Expeditie d’End, de zoektocht naar de uiteindelijke Survivalkoningen of -koninginnen. Teams, voor deze expeditie “kampen” genoemd, strijden om deze eer tijdens diverse survivalskills en behendigheidsspellen. Denk jij dat je voldoende uithoudingsvermogen hebt om de finale te halen? Dan volgt hier al de eerste opdracht:
- Verzamel minimaal vijf personen.
- De leeftijd van die personen moet 13 jaar of ouder zijn.
- Bedenk een originele naam voor je kamp.
- Schrijf je in via e-mail koningsfestival.somereneind@gmail.com.
- Breng € 25 aan inschrijfgeld mee naar het Einderplein, hiermee verdien je twintig consumpties.
De sportieve strijd mondt uit in de samensmelting tijdens een spectaculair finalespel, dat om 17.00 uur zal eindigen.
DJ Major Fissa zal de hele middag muzikaal aan elkaar draaien.

Direct na het finalespel start feestband The Basement, zij sluiten het Koningsfestival af. Deze band bestaat uit zes enthousiaste muzikanten die maar één doel hebben: zorgen dat het publiek een onvergetelijke avond krijgt voorgeschoteld. Dit krijgen ze voor elkaar door alle muziekstijlen te spelen,van Hazes tot de Red Hot Chili Peppers en Rowen Hèze tot Elvis, alles komt voorbij.