SIRIS.nl

Koninklijke onderscheiding voor Klaas van Houts

Klaas van Houts (70) uit Someren-Eind ontving op dinsdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Klaas kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Veltman tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren.

Klaas was in het gemeentehuis, namens de lokale omroep SIRIS, verslag aan het doen van de lintjesregen.

Klaas heeft zich op vele vlakken ingezet voor de Somerense gemeenschap.

Een opsomming van zijn verdiensten:

Sinds 1969: vrijwilliger bij voetbalvereniging SSE in Someren-Eind. Klaas was medeoprichter, penningmeester (1969-1975) en voorzitter (1998-2004). Daarnaast was hij ruim veertig jaar actief als jeugdleider en trainer en was hij (2004-2014) contactpersoon voor sponsoren. Ook is hij al lange tijd betrokken bij het bezorgen van het clubblad, is hij mede-organisator (sinds 2003) van de jaarlijkse SSE voetbaldagen en (sinds 2000) lid van de werkploeg. Klaas was ook actief bij de Wielervrienden SSE bij de organisatie van wielerrondes in Someren-Eind.

Sinds 1976: vrijwilliger bij carnavalsvereniging De Plattevonder in Someren-Eind. Klaas was en is onder meer actief als advertentiewerver voor en redacteur van de carnavalskrant, mede-oprichter en tekstschrijver van cabaretgroep De Snuffelaars en samensteller van het jubileumboek 1956-2014. Verder heeft hij vele jaren opgetreden tijdens de zanikavonden, onder meer met creaties als Januske Sukkel, Sjagerijnig Peerke en De Vuilnisman en heeft hij als “eenling” meegelopen in de optochten.

Sinds 1991: vrijwilliger bij lokale omroep SIRIS. Klaas was en is onder meer actief als presentator en als (voetbal)verslaggever.

Sinds 2000: vrijwilliger bij verzorgingshuis Peeljuweel/Sonnehove. Wekelijks begeleidt Klaas bewoners tijdens een wandeling.

Van 1970-1995: vrijwilliger en voorzitter (medio jaren tachtig) van Biljartvereniging Krijt op Tijd in Someren.

Naast bovengenoemde activiteiten bezoekt Klaas iedere week dorpsgenoten die het moeilijk hebben.